Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "De superioriteit die Red Bull had is verdwenen"

Met de Grand Prix van Mexico als volgende beproeving in de titelstrijd van 2021 waarschuwt Helmut Marko dat Red Bull nog altijd niet de favoriet is voor de wereldtitels. Mercedes heeft namelijk een aantal voordelen en het verschil tussen de rivaliserende teams is nihil.

Op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico wordt de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton hervat. Tijdens de vorige Grand Prix in de Verenigde Staten kwam Red Bull verrassend goed voor de dag, al waarschuwt Helmut Marko dat de verschillen tussen de Oostenrijkse renstal en Mercedes zeer klein zijn. Op motorisch gebied loopt Honda zelfs wat achter. "De huidige status is dat we qua motorprestaties net iets achter liggen op Mercedes", analyseert de Red Bull-adviseur bij het Duitse Auto, Motor und Sport . "Ze hebben een voordeel op de lange rechte stukken, maar aan de hand van het chassis hangt het er maar net van af hoe goed we voor de dag komen." Marko waarschuwt dat Red Bull geen aanzienlijk voordeel meer heeft, zowel met de Japanse krachtbron als met het chassis van de RB16B. Eerder in het seizoen kon de renstal nog het verschil maken in de afstelling, maar dit wordt volgens de man uit Graz steeds lastiger. "De superioriteit die we hadden in Frankrijk is verdwenen."

Set-up bij Red Bull lastiger dan bij Mercedes

Volgens Marko werd het verschil in de Verenigde Staten gemaakt door een geslaagde set-up van de RB16B, al is dat volgens de Red Bull-adviseur lastig voor het team. Bij Mercedes gaat het sinds de GP van Groot-Brittannië juist een stuk makkelijker, zo oordeelt hij. "De Silverstone-update van Mercedes en de verdere ontwikkeling (van de bolide, red.) werkte gunstig daar." "Misschien is onze auto wat lastiger om af te stellen, maar als het allemaal lukt, dan staan we er. In Austin was het een beetje raar, zo hadden we het ineens veel moeilijker met de mediumbanden. Daar hebben we veel vraagtekens bij geplaatst."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden