Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko denkt na over toekomstig vertrek Verstappen: "Hopelijk maakt hij z'n contract wel af"

Red Bull en het overgrote deel van de Nederlandse Formule 1-fans zullen niet willen dat Max Verstappen 'pensioneert' uit de koningsklasse. Ook Helmut Marko hoopt dat de Nederlander op z'n minst tot 2028 doorgaat, maar echt zeker weten doet hij dat niet.

Ondanks zijn jonge leeftijd is de 25-jarige Max Verstappen alweer op weg naar zijn derde wereldtitel in de Formule 1. Volgens het papierwerk dat hij heeft opgesteld samen met Red Bull zal hij daar nog ten minste tot en met het seizoen van 2028 rijden, maar iets eerder stoppen kan in theorie nog altijd. Helmut Marko wil natuurlijk niet dat zijn stercoureur pensioneert, maar hij blijft er kalm en realistisch onder. Als er in de Inside Line F1 Podcast wordt gevraagd naar Verstappens kritiek op een aantal zaken in de F1 en een mogelijk pensioen, reageert hij: "Dat heb ik gehoord en hij zal niet altijd mee blijven gaan. Ik hoop alleen dat hij niet weggaat zoals Nico Rosberg dat deed, bijvoorbeeld na een slecht jaar." "Als hij ons maar een soort waarschuwing geeft, dan kunnen we er in ieder geval op reageren. Toch weet ik ook dat hij niet volledig zal stoppen met racen. Denk aan Le Mans en dat soort dingen: hij gaat gewoon plezier maken in de racewereld."

Marko begrijpt Verstappen

Of Verstappen nou stopt na het F1-seizoen van 2028 of juist eerder, Marko kan begrijpen dat de Red Bull-rijder op een gegeven moment wat meer rust wil. "Je kan de Formule 1 vandaag de dag niet onderschatten met alle druk. De sport heeft nu 22 of 23 races", zo vervolgt de adviseur van de Oostenrijkse renstal. "Daarnaast zit je ook elke week in de simulator en moet je ook nog wat PR-activiteiten bijwonen. Het is heel hard werken, geeft veel stress en dat kan ik volledig begrijpen. Ik hoop alleen dat hij zijn contract in ieder geval nog wel afmaakt", aldus Marko.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje