Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko denkt nog niet aan stoppen: "Maar de laatste vijf jaar waren verschrikkelijk"

Als adviseur van de Formule 1-teams van Red Bull en Toro Rosso draagt Helmut Marko een behoorlijke verantwoordelijkheid. Marko begint echter op leeftijd te raken, de Oostenrijker is inmiddels 76 jaar oud. Over stoppen wil hij nog niet nadenken, hij wil met Red Bull blijven winnen. De laatste vijf jaar waren voor Marko dan ook niet makkelijk.

Marko Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko heeft gedurende zijn carrière een reputatie weten op te bouwen als een van de meest gedreven en strenge figuren in de Formule 1. Het is mede dankzij de hoge standaarden van de Le Mans-winnaar dat Red Bull zoveel succes heeft weten te behalen. De renstal kende met Sebastian Vettel een bijzonder dominante periode van 2010 tot en met 2013, sinds het turbo tijdperk gaat het wat minder voortvarend met het team.

Desondanks is Marko niet van plan binnenkort met pensioen te gaan. In gesprek met Motorsport-Total vertelt de oud-coureur dat hij zelf kan bepalen wanneer hij het voor gezien wil houden. "Ik heb een deal met Dietrich Mateschitz. Zolang ik het mentaal en fysiek aan blijf kunnen, zal ik ditblijven doen."

Aangezien Marko als een van de belangrijkste figuren binnen het kamp van Red Bull wordt gezien, worden zijn uitspraken nauw in de gaten gehouden, zeker als het gaat over de toekomst van het team. Eén ding is duidelijk: het team wil terug naar de top, en wel op zo'n manier dat het weer om wereldkampioenschappen kan strijden, zoals het dat een handvol jaren geleden deed. Volgend jaar moet Red Bull om de grootste prijs mee kunnen strijden, aldus de Oostenrijker.

Marko heeft een rustig leven in zijn woonplaats Graz hierom niet in het hoofd zitten. Nee, hij wil ervoor zorgen dat het team terugkeert naar de top. "Hetgeen mij motiveert en in staat stelt om door te blijven gaan, is de wil om te winnen. De laatste vijf jaar waren voor mij dan ook verschrikkelijk."

Red Bull is sinds 2014, het jaar nadat het met Vettel zijn laatste titel won, eigenlijk niet meer in staat geweest om te strijden om de prijzen. Een paar overwinningen hier en daar willen de honger naar meer niet stillen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes