Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko doet gooi naar ware reden vertrek Steiner, Ecclestone walst daar overheen: "Hopeloos onsuccesvol"

Waarom werd het contract van Guenther Steiner als teambaas van Haas F1 niet verlengd? Red Bull-teamadviseur Helmut Marko heeft daar wel een theorie over. Net als Bernie Ecclestone overigens.

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vorige week werd duidelijk dat Haas F1 niet langer gebruik wenst te maken van de diensten van teambaas Guenther Steiner. Hij wordt opgevolgd door Ayao Komatsu, volgens het persbericht om meer slagkracht op het gebied van 'engineering' in de top van het team te hebben.

Volgens het Duitse F1-Insider komt de aankondiging echter niet als een verrassing, niet voor ingewijden in ieder geval. Red Bull-adviseur Helmut Marko bijvoorbeeld heeft wel een idee waar de samenwerking op stuk is gelopen.

"Laat ik zo zeggen. Iedereen die té populair wordt door een documentaire zoals op Netflix (Drive to Survive, red.) en het wat hoog in zijn bol krijgt, zal des te harder vallen", zo zet Marko zijn visie op de zaak uiteen.

"Ik heb vooral gehoord dat hij die populariteit als een kans zag om meer zeggenschap in het team af te dwingen en dat eigenaar Gene Haas daar niet langer van gecharmeerd was. In deze sport is het teambelang altijd groter dan dat van het individu. In dat opzicht is Steiner het slachtoffer geworden van zijn eigen populariteit."

In F1-Insider komt ook Bernie Ecclestone aan het woord en die trekt met betrekking tot het functioneren van Steiner nóg feller van leer: "Er is nooit een teambaas geweest die zó onsuccesvol was, maar die toch een wereldster werd dankzij een documentaire."

"In mijn tijd had dit nooit gekund, in mijn tijd deden enkel de prestaties van het team er toe."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

3 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen