Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Marko: 'Doet Red Bull dat niet, dan kunnen we geen kampioen worden'

Volgens Helmut Marko wordt het belangrijk dat de bolide van Max Verstappen en Sergio Perez de komende weken en maanden wat kilootjes kwijtraakt. Doet het team dat niet, dan kunnen ze geen kampioen worden.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
Dit jaar hebben nagenoeg alle Formule 1-teams het moeilijk qua gewicht van hun bolides. Red Bull en Mercedes zitten bijvoorbeeld ruimschoots boven het verplichte minimale gewicht. Dat zorgt voor veel tijdsverlies. Volgens Helmut Marko is het voor zijn team een van de grootste uitdagingen is, maar dat het dit jaar nog net wat ingewikkelder is om het gewicht van de bolides te verlagen.

"Het is veel lastiger om het gewicht naar beneden te krijgen door het budgetplafond, vertelt Marko. "Je moet precies berekenen waar je technische progressie kan boeken, hoe je de betrouwbaarheid kan verbeteren en hoe je het gewicht kan reduceren. Dan moet je de beste compromis vinden", redeneert de Red Bull-adviseur.

Geen kampioen

Volgens de Oostenrijker is het in ieder geval een gegeven dat teams met overgewicht aan het einde van de rit niet met de bokaal in hun handen zullen staan. Red Bull zal dan ook zeker meer gewicht moeten verliezen. "Een ding is zeker: als je auto overgewicht heeft, dan kan je dit seizoen in ieder geval niet vooraan het veld rijden."

Er is de laatste tijd wat discussie geweest over het verhogen van het minimumgewicht. Volgens Marko was er maar een team dat waarschijnlijk het minimumgewicht wel zo goed als had gehaald: Alfa Romeo. "Als je ziet hoe erg tegen het idee zij waren om het minimumgewicht te verhogen, kan je dat wel aannemen ja."

Overigens gaf Marko eerder al aan dat er al een gewichtsafname aan zit te komen aan de kant van Red Bull. Niet bij de volgende race, maar het Grand Prix-weekend daarop, in Imola, komt er een update die ervoor moet zorgen dat de RB18 wat kilo's kwijtraakt.

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x