Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Domme' acties Mercedes hinderen de Red Bull-engineers

Helmut Marko is niet te spreken over de politieke spelletjes van Mercedes. De acties van de Duitse renstal hinderen de medewerkers van Red Bull, tot grote ergernis van de man uit Graz.

Na afloop van de GP van Brazilië probeerde Mercedes tevergeefs de verdedigingsactie van Max Verstappen op Lewis Hamilton opnieuw aan te kaarten bij de FIA voor een mogelijke straf. Het veiligheidsorgaan wilde de actie echter niet opnieuw onderzoeken. "Alles liep zoals verwacht op niets uit", zegt Helmut Marko bij ServusTV . "Het was duidelijk dat het geen zin had." Verstappen heeft volgens Marko geen last van de politieke spelletjes tussen Mercedes en Red Bull. Het 'vervelende storende vuur' van de Duitse renstal heeft echter wel invloed op andere teamleden. "Het is vervelend voor het team omdat engineers, die eigenlijk bezig moeten zijn met de auto, documenten moeten voorbereiden."

Mercedes hindert de Red Bull-medewerkers

Marko bestempelt de protesten van Mercedes als een 'domme' actie. Doordat de Red Bull-medewerkers bezig moeten met tegenargumenten geven en documentatie opstellen kunnen ze minder tijd spenderen aan de GP van Qatar. "En zo worden ze verhinderd hun werk te doen", aldus de Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'