Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Marko door het stof: "Red Bull heeft Albon voor schut gezet"

Het seizoen van Alexander Albon verloopt nog niet zoals gehoopt. Afgelopen Grand Prix-weekend was de teamgenoot van Max Verstappen wederom in het middenveld terug te vinden, terwijl de Nederlander naar het podium reed. Volgens Helmut Marko was dat vooral de schuld van Red Bull.

Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de Grand Prix van Spanje had Alexander Albon het niet voor het eerst dit jaar lastig in het middenveld. Na afloop van de race wist de Red Bull-coureur niet hoe het kwam. Zijn banden, zowel de zachte, als de medium en de harde, verloren na een ronde of zes elke keer hun grip, zo gaf hij aan. Het zorgde er uiteindelijk voor dat Albon, die als zesde was gekwalificeerd, niet verder kwam dan de achtste plaats.

De strategie die Red Bull voor Albon koos was echter ook debet aan de tegenvallende race van de Britse Thai. Al vroeg in de race werd hij naar binnen gehaald voor een nieuwe set harde banden. Die strategische keuze pakte verkeerd uit, omdat ook die banden al snel geen grip meer hadden. Net als de rest om zich heen ging Albon uiteindelijk voor een tweestopper, maar na zijn tweede pitstop kwam hij vast te zitten in een groepje coureurs en kwam hij de langzamere Sebastian Vettel uiteindelijk niet voorbij.

In de week na de race werd Helmut Marko door SpeedWeek gevraagd of het stoeltje van Albon bij Red Bull na de race in Spanje in gevaar is gekomen. Volgens de Red Bull-adviseur is dat zeker niet het geval, want het was juist de schuld van het team dat Albon in Barcelona tegenvallend presteerde.

"Zijn tegenvallende prestaties tijdens de Grand Prix van Spanje, samen met zijn strategie, zijn allemaal te wijten aan zijn race-engineers. Alex stond voor lul, maar dat was niet zijn schuld. Het was inderdaad zijn slechtste race van het jaar, maar zo lang hij stappen vooruit blijft maken, staat zijn positie bij Red Bull niet ter discussie", aldus Marko.

Tegelijkertijd zette de Oostenrijker wel een van zijn andere Red Bull-coureurs op scherp. Daniil Kvyat kreeg namelijk te horen dat hij ondermaats presteerde.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde