Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Dreamteam met Verstappen en Vettel moeten we niet willen"

Max Verstappen en Sebastian Vettel zijn ontegenzeggelijk twee van de grootste coureurs die Red Bull heeft voortgebracht. Her en der wordt gesproken over een terugkeer van de Duitser, maar zover zal het volgens Helmut Marko niet komen.

Niet zolang Max Verstappen nog voor Red Bull Racing rijdt, althans. Sebastian Vettel onderhoudt nog altijd vriendschappelijke relaties met Red Bull, niet in de laatste plaats vanwege de vier wereldtitels die hij met het team veroverde, maar zolang Verstappen nog in Brits-Oostenrijkse dienst rijdt, hoeft Vettel niet te hopen op een terugkeer.

Want ondanks geflirt van Vettel met Red Bull (in Oostenrijk ging de Ferrari-coureur richting het podium met een blikje Red Bull in zijn handen), hoeft hij niet op een transfer naar Red Bull te rekenen: "Dat is op dit moment niet aan de orde", aldus Marko. "Voor het publiek is het geweldig om twee van dat soort kanonnen naast elkaar te hebben in een team. Ik moet er echter niet aan denken om zoals in de MotoGP Marc Marquez en Jorge Lorenzo in één team te hebben. Het is goed om twee coureurs in een team te hebben die elkaar kunnen pushen, maar het moet wel constructief blijven", aldus Helmut Marko in gesprek met Motorsport-Total. "Verstappen en Daniel Ricciardo konden dat, elkaar pushen. Natuurlijk raakten de gemoederen weleens verhit tussen die twee, maar die situatie is gelukkig nooit geëscaleerd."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024