Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko reageert op mogelijke aanval: 'Verstappen is er wat rustiger onder dan Perez'

Helmut Marko denkt dat de vermoedelijke aanval op een faciliteit van Aramco in Djedda te maken heeft met de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de Red Bull-adviseur krijgen de uitvoerders van de aanval hierdoor meer aandacht.

Verstappen Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na een vermoedelijke aanval op een faciliteit van Aramco werd al snel het nieuws naar buiten gebracht dat de Grand Prix van Saoedi-Arabië door kan gaan. Red Bull-adviseur Helmut Marko staat achter de beslissing, maar ziet wel dat Sergio Perez er iets van merkt. Volgens Motorsport-Total staat Marko echter achter het doorgaan van de race.

"Als de veiligheid gegarandeerd kan worden voor de komende twee dagen, dan moeten we doorgaan", aldus de Oostenrijker. "De Saoedi's hebben een verdedigingssysteem en op een of andere manier was de drone niet onderschept."

Marko vermoedt dat de mogelijke aanval te maken heeft met het Grand Prix-weekend in Djedda. "De rebellen weten dat ze meer publiciteit tijdens bij de Grand Prix. Dat is onderdeel van het idee."

Situatie merkbaar bij Perez, minder bij Verstappen

Hoewel Marko achter het doorgaan van het weekend staat, merkt hij verschil bij Verstappen en Perez. "Ik denk dat er best vaak van dit soort drone-aanvallen zijn, maar ze hebben hier een goed verdedigingssysteem. Het is niet de eerste drone, maar het is wel de eerste die grote impact maakt."

Volgens het Duitse sportmedium is Verstappen wat rustiger en is Perez 'een klein beetje bang', maar hij grapt: "Als je in Mexico-Stad woont, dan is het daar ook niet veel veiliger."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull