Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko reageert op mogelijke aanval: 'Verstappen is er wat rustiger onder dan Perez'

Helmut Marko denkt dat de vermoedelijke aanval op een faciliteit van Aramco in Djedda te maken heeft met de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de Red Bull-adviseur krijgen de uitvoerders van de aanval hierdoor meer aandacht.

Na een vermoedelijke aanval op een faciliteit van Aramco werd al snel het nieuws naar buiten gebracht dat de Grand Prix van Saoedi-Arabië door kan gaan. Red Bull-adviseur Helmut Marko staat achter de beslissing, maar ziet wel dat Sergio Perez er iets van merkt. Volgens Motorsport-Total staat Marko echter achter het doorgaan van de race. "Als de veiligheid gegarandeerd kan worden voor de komende twee dagen, dan moeten we doorgaan", aldus de Oostenrijker. "De Saoedi's hebben een verdedigingssysteem en op een of andere manier was de drone niet onderschept." Marko vermoedt dat de mogelijke aanval te maken heeft met het Grand Prix-weekend in Djedda. "De rebellen weten dat ze meer publiciteit tijdens bij de Grand Prix. Dat is onderdeel van het idee."

Situatie merkbaar bij Perez, minder bij Verstappen

Hoewel Marko achter het doorgaan van het weekend staat, merkt hij verschil bij Verstappen en Perez. "Ik denk dat er best vaak van dit soort drone-aanvallen zijn, maar ze hebben hier een goed verdedigingssysteem. Het is niet de eerste drone, maar het is wel de eerste die grote impact maakt." Volgens het Duitse sportmedium is Verstappen wat rustiger en is Perez 'een klein beetje bang', maar hij grapt: "Als je in Mexico-Stad woont, dan is het daar ook niet veel veiliger."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China