Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko wrijft in zijn handen: "Dan zien we de Verstappen-factor"

Aankomend weekend strijkt de Formule 1 weer neer in het Canada. Kan Red Bull daar terugslaan na enkele mindere wedstrijden? Volgens Helmut Marko gaat dat erg lastig worden, nu de concurrentie de stap naar voren heeft weten te maken, al voorziet hij wel een goede kans voor Max Verstappen.

Marko Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Gaat Red Bull terugslaan in Canada, na de slecht verlopen Grand Prix van Monaco van twee weken geleden? Dat is één van de belangrijkste vragen die aankomend weekend in Montréal beantwoordt gaat worden. Volgens Helmut Marko gaat dat lastig genoeg worden, want de concurrentie heeft volgens de Oostenrijker écht een stap voorwaarts gemaakt.

Marko is zelf nog niet in Canada, want hij krijgt deze week een bijzondere onderscheiding. De man uit Graz ontvangt namelijk het Grote Gouden Kruis van Eer van de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken. Zelf blijft Marko daar vrij nuchter onder, zo vertelt hij lachend bij bij Kronen Zeitung: "Veel nut heeft het niet, want ik ga toch niet naar het feest!"

Toch heeft Marko zijn mening klaar, wanneer hem gevraagd wordt naar de GP van Canada. Volgens de Oostenrijkse adviseur van Red Bull wordt het namelijk vrij lastig om terug te slaan, omdat de concurrentie er steeds dichterbij zit. Marko trekt dan ook een vrij pijnlijke conclusie: "We zijn de dominantie van de eerste drie races kwijtgeraakt. De concurrentie heeft in het derde jaar van de huidige regelementen een inhaalslag gemaakt. Daarbij hebben zij een aantal dingen gekopieerd en zelfs verbeterd. Er is niet veel ruimte meer voor innovatie. Het is gewoon een logische ontwikkeling, niets eervols."

De Grand Prix van Canada staat altijd garant voor mooie en spectaculaire races. Vaak gaat dit gepaard met wisselende omstandigheden en de muren die in Montréal nooit ver weg zijn. Ook aankomend weekend lijkt het weer een grote rol te gaan spelen en is de verwachting dat er een hoop sessies in de regen zullen plaats vinden. Volgens Marko is dat dan wel weer in het voordeel van Red Bull, omdat zij, in die omstandigheden, kunnen teren op een speciaal wapen: "Als het gaat regenen, dan komt de Verstappen-factor weer bovendrijven!" 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen