Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko ergert zich aan gemiste kans in Mexico: "Verstappen was twee seconden sneller dan de leiders"

Max Verstappen en Red Bull kenden in Mexico weer de nodige pech. Nadat de 22-jarige coureur op zaterdag zijn poleposition moest afstaan, verdronk hij tijdens de race op zondag in het gedrang, met als gevolg dat zijn kansen in de wedstrijd praktisch in rook opgingen. Red Bull-adviseur Helmut Marko baalt stevig van het teleurstellende optreden.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko vertelt in gesprek met Auto, Motor und Sport dat het zonde is dat Red Bull in Mexico niet tot een beter resultaat wist te komen, daar de kansen voor het team op het Autodromo Hermanos Rodriguez voor het oprapen lagen. "Het is ongelooflijk. We hadden zo'n snelle auto en dan behalen we een resultaat als dit. Max (Verstappen, red.) was op de harde banden soms twee seconden sneller dan de kop van het veld. Als je zo'n snelle auto hebt, dan is zoiets zeer vervelend."

Bij de aanrijding tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton verloor de Red Bull-coureur enkele onderdelen, maar dat ging duidelijk niet ten koste van zijn snelheid. "Bij het incident zijn er een paar onderdelen van Max' auto gevlogen, maar dat heeft verder geen rol gespeeld. Als zoiets gebeurt tijdens een wedstrijd, doet dat Verstappen helemaal niets", aldus Marko.

Wel is de oud-Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar van mening dat zijn stercoureur in Mexico iets voorzichtiger had kunnen zijn. "Gezien het snelheidsvoordeel dat wij hadden, had hij waarschijnlijk beter iets voorzichtiger kunnen zijn bij de start van de race." Volgens Marko was Verstappen er vroeg of laat toch wel voorbijgekomen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten.

---

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"