Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: 'Euforie van woensdag verdwenen bij Red Bull'

Is het team van Red Bull nu wel of niet de favoriet in Monaco? Na de vrije trainingen is die vraag nog altijd niet definitief beantwoord.

Het team van Red Bull domineerde niet op de vrijdag in de smalle straten van Monte Carlo. Max Verstappen sloot de dag weliswaar als snelste af, maar het kwam hem allerminst aanwaaien en het verschil met de concurrentie is zeer klein.

Red Bull-adviseur Helmut Marko legt in gesprek met onder meer RacingNews365 uit wat er mis ging. "Het probleem was de afstelling die we overnamen uit de simulator. Deze bezorgde ons op woensdag nog euforie, maar pakte in werkelijkheid niet goed uit."

Na een matige eerste training gooide Red Bull het over een andere boeg: "Nu gaan we de goede kant op. De set-up is nog niet optimaal, maar het ziet er best goed uit."

Wie wordt Red Bull grootste concurrent?

Het veld zat bijzonder dicht bij elkaar, waarbij met name de Ferrari's en Fernando Alonso de tijden makkelijk klokten. Op zaterdag zal het nog een klap sneller moeten dan de 1.12,4 van Verstappen, met een poletijd die zeer waarschijnlijk in de 1.10 laag zal liggen.

"Leclerc is de grootste concurrent. Ferrari is sterker in de langzame bochten en heeft een betere tractie. Mercedes ziet er met Hamilton niet slecht uit, maar het is opvallend dat de andere auto zoveel problemen heeft", analyseert Marko de concurrentie.

"Alonso kende nog geen optimale ronde, hij had veel last van verkeer. Wij hadden ook nog geen optimale ronde. Het was niet slecht, maar het was niet op de limiet."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"