Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko extreem gecharmeerd van F1-verrassing: "Viel mij in F3 al op"

Franco Colapinto laat een daverende indruk achter bij Williams. Helmut Marko is enorm onder de indruk en onthult dat hij eerder al een oogje liet vallen op de Argentijn.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Franco Colapinto is er veel veranderd in korte tijd. De Argentijn werd halsoverkop Williams-coureur als vervanger van de ontslagen Logan Sargeant, waarna hij een daverende indruk achterliet. Colapinto pakte punten in Azerbeidzjan en reed ook in het bloedhete Singapore een solide race met P11 als resultaat. Helmut Marko is onder de indruk en wist al dat Colapinto unieke kwaliteiten had.

"Colapinto is mij vorig jaar in twee Formule 3-races al opgevallen", vertelt Marko tegenover Motorsport Magazin. "Ik weet niet meer welke het waren, maar hij leverde een buitengewone prestatie. De rest van zijn Formule 3-seizoen was op geen enkele manier bijzonder. De Formule 2 was ook niets, maar dat zegt alles over de modellen die we hebben."

Marko legt uit wat hij bedoelt. "Onze mensen zitten in simulatoren, enzovoort. Er zijn aparte systemen voor hoe de juniorklassen worden geëvalueerd, hoe de motoriek is en hoe de gehele conditie is. Maar je moet deze jongens in de auto zetten en dan zie je wat ze kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in. Wij hebben Isack Hadjar, Ayumu Iwasa én een hele sterke Formule 3-coureur in Arvid Lindblad. Hij lag een tijdje op koers voor de titel in de Formule 3 en had kunnen en misschien moeten winnen, ware het niet dat er fouten van hemzelf en in de strategie volgden. Maar Arvid heeft de snelheid en is net 17 jaar oud geworden."

Marko trekt dan ook een conclusie over jong talent. "Het laat zien dat je niet langer hoeft te vertrouwen op routine en ervaring, zoals Mercedes bewijst met Andrea Kimi Antonelli. Oliver Bearman zou ook nergens zijn als hij die prestatie bij Ferrari (in Saoedi-Arabië, red.) niet had geleverd. Dat was voortreffelijk."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten