Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko formuleert ultiem doel voor GP Brazilië: "Zal onderhand eens tijd worden!"

Het gaat Red Bull momenteel voor de wind. Max Verstappen heeft de laatste twee races gewonnen en in beide gevallen stond Sergio Perez links naast hem op het podium. Dat betekent dat er rechts naast hem nog ruimte is voor verbetering en dat is precies waar Helmut Marko op inzet.

Red Bull heeft een mooie reeks van drie dubbelpodiums achter de rug. In Turkije werden Max Verstappen en Sergio Perez respectievelijk tweede en derde en in zowel de Verenigde Staten als Mexico werden ze eerste en derde. Red Bull doet zo uitstekende zaken in zowel het coureurskampioenschap als het constructeurskampioenschap, maar teamadviseur Helmut Marko wil zo graag dat ene stapje beter. Gevraagd of Red Bull in de Grand Prix van Brazilië voor de dubbelzege gaat, kan Marko een lach niet onderdrukken: "Ja, daar jagen we al sinds 2016 op, dus dat wordt onderhand weleens tijd", klinkt het in gesprek met het Duitse RTL . In 2016 was het in de Grand Prix van Maleisië dat Red Bull met twee coureurs op de twee hoogste treden stond. Daniel Ricciardo won toen de race vóór Max Verstappen.

Marko rekent op Perez

Marko durft nu dat doel ook te formuleren, juist in de wetenschap dat Perez het de laatste races zo goed doet. Hij is vol lof over de Mexicaan. "Sinds de Grand Prix op Monza rijdt hij constant op podiumkoers. Daar kampte hij echter nog met een gridstraf en in Rusland gooide een verkeerde strategische call roet in het eten, maar in de kwalificaties bijvoorbeeld zit hij er steeds beter bij." "In de races bovendien hebben we kunnen zien dat hij met name in de tweede helft ervan ontzettend sterk is. Het werd nog heel spannend met Lewis Hamilton (in Mexico, red.)", vervolgt Marko, die ook de rol van Bottas in de titelstrijd niet onbesproken laat: "Je hebt natuurlijk ook Valtteri Bottas nog. Op sommige dagen is hij onverslaanbaar, op andere dagen echter is hij nergens. Ik hoop dat die trend nog even zo doorzet", gniffelt de Oostenrijker.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen