Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Marko: "Gasly kan wel degelijk nog een hele grote worden"

Het is Pierre Gasly vooralsnog niet gelukt zich te bewijzen als een absolute topcoureur, maar dat betekent in de ogen van Helmut Marko niet dat de Fransman zich nimmer zal ontpoppen tot een ster. Marko denkt dat Gasly wel degelijk over het heilige vuur beschikt.

Gasly Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly's prestaties in de Formule 1 is op zijn zachtst gezegd wisselvallig te noemen. Enerzijds zijn er de bijzondere uitschieters voor middenvelder Toro Rosso, anderzijds heeft hij tijdens de kans van zijn leven bij Red Bull niet weten te grijpen. Helmut Marko blijft echter vertrouwen op zijn Franse pupil, zo vertelt hij in gesprek met Motorsport-Total. "Ik denk dat hij in de toekomst nog een heel grote kan worden", stelt de 76-jarige adviseur.

Het is mede dankzij de manier waarop Gasly het hoofd boven water heeft gehouden na zijn degradatie, dat Marko ervan overtuigd is dat de 23-jarige beschikt over de juiste kwaliteiten om het ver te schoppen in de Formule 1. "Als je kijkt naar Daniil Kvyat, die stortte echt in toen hij in 2016 werd vervangen door Max Verstappen. Hetzelfde is niet gebeurd met Gasly. Hij herrees als het ware uit de as. Godzijdank voor hem, maar ook voor ons."

Marko vervolgt: "Zo zie je maar wat voor een effect de juiste mentaliteit kan hebben op de prestaties van een coureur. Gasly kwam weer tot bloei bij Toro Rosso, waar minder druk is dan bij Red Bull. Als ik nu zou zeggen dat ik dat destijds had verwacht, dan zou dat een leugen zijn", geeft de Oostenrijker toe.

Marko bekent dat dit vooral te maken heeft met het onderlinge verschil tussen Verstappen en Gasly. "Toen hij bij Red Bull arriveerde, staarde Gasly zich blind op Verstappen. Dat kwam zijn prestaties niet ten goede. Het liep totaal verkeerd af. Op een gegeven moment leek het beter te gaan, maar toen hij in Hongarije op een ronde gezet werd door Verstappen – die de race bijna won – moesten we er een eind aan breien", besluit Marko.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez