Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Marko geeft De Vries een trap na en kijkt naar Red Bull-toekomst Ricciardo

Nyck de Vries is al ruim een maand weg bij AlphaTauri, maar Helmut Marko merkt dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Daniel Ricciardo doet het beter en de sfeer binnen het team is er ook louter op vooruit gegaan.

Ricciardo Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Genadeloos was Helmut Marko na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na een Red Bull-testdag voor Daniel Ricciardo dacht hij niet lang na: Nyck de Vries werd eruit gebonjourd bij AlphaTauri en de goedlachse Australiër kwam daar voor in de plaats.

Tot in ieder geval het einde van het jaar rijdt hij voor AlphaTauri, maar de vraag is wat hij volgend jaar gaat doen. Sergio Perez ligt nog vast bij Red Bull en het kleinere zusterteam is eigenlijk een opleidingsteam.

Toch overweegt Marko het om Ricciardo nog een jaar langer door te laten rijden bij het team uit Faenza, Italië. "Natuurlijk moet je van Ricciardo weten wat zijn doelen zijn, hoe we die kunnen bereiken en of hij er klaar voor is om volgend jaar met volledige inzet een heel seizoen voor AlphaTauri te rijden", zo laat de Red Bull-adviseur optekenen in gesprek met Motorsport Magazin.

Geen seconde heeft Marko spijt gehad van de beslissing om De Vries de wacht aan te zeggen. De Oostenrijker merkt dat de Nederlander niet in de buurt kwam van Tsunoda, terwijl Ricciardo dat meteen wel weet te doen. Bovendien zorgt de zevenvoudig GP-winnaar ook een goede sfeer.

"De verandering heeft een zeer positief effect gehad op de stemming en motivatie in het AlphaTauri-team. Terwijl het gat van De Vries naar Tsunoda gemiddeld drie tot vijf tienden van een seconde was, is het gat van Ricciardo naar Yuki veel kleiner. Hij staat zelfs bijna op gelijke hoogte met hem."

Marko is tevreden en hoopt dat Ricciardo zo door blijft gaan. "We hebben nog tien races te gaan. ln deze races zullen we kijken hoe het zich ontwikkelt. Tsunoda reed een goede race in België voor de zomerstop, al had zijn resultaat beter kunnen zijn als hij in de regen iets beter had gereden. Daniel was op zijn beurt niet ver van de punten verwijderd tijdens de sprintrace op zaterdag. Dat gaat de goede kant op."

Ook interessant:

Verstappen gaat het onmogelijke doen in Zandvoort

De nieuwste RN365 F1-podcast is er weer. Coronel, Dimmers en host Mosterdijk blikken uitgebreid vooruit op de GP van Nederland, de tweede seizoenshelft en meer. Gaat Max Verstappen het onmogelijke doen? Beluister de podcast hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"