Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft details prijs over volgende upgrade Red Bull: "Zal aanzienlijk tijdsvoordeel opleveren"

Het team van Red Bull werkt keihard aan het verbeteren van de RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez. Een van de tekortkomingen, overgewicht, wordt bij de eerste Europese race al (deels) verholpen.

Nadat Red Bull en Mercedes in 2021 verwikkeld waren in een intens gevecht dat zelfs tot de laatste raceronde van het seizoen duurde, moet het team van Max Verstappen ook in 2022 vol aan de bak. In Ferrari heeft het een nieuwe, zeer bekwame rivaal gevonden.

Charles Leclerc en Max Verstappen wonnen beiden een Grand Prix en zijn de titelfavorieten. Daarbij liet Red Bull al meermaals weten dat er upgrades aankomen. Het team denkt nog een flinke slag te kunnen slaan, doordat het veel later aan de RB18 begon dan dat concurrent Ferrari de ontwikkeling van haar 2022-auto startte.

"De Ferrari is een auto die altijd snel is, onder alle omstandigheden zoals temperatuur of banden. Onze auto is zeker moeilijker af te stellen, maar we zullen in Imola wat gewicht verliezen", vertelt Marko aan Servus TV - doelend op een upgrade voor de RB18.

"Dat moet ons een aanzienlijk tijdsvoordeel opleveren, tijdwinst dus. Ik denk dat we er goed voor staan, maar we hebben een bijna gelijkwaardige tegenstander in Ferrari. Leclerc rijdt dit seizoen absoluut foutloos, dus het wordt een spannend jaar."

Marko waagt zich niet aan voorspellingen

Aan een voorspelling voor de volgende GP, die van Australië waar na twee jaar afwezigheid weer geracet wordt, waagt Marko zich nog niet. "Ik denk dat het min of meer zal zijn zoals hier. Het draait erom wie de auto zo optimaal mogelijk afgesteld krijgt."

"De baan lag ons in het verleden wel, maar het is moeilijk. Het zal waarschijnlijk wederom bijzonder spannend worden."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"