Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko geeft Mercedes een trap na: "Dat is het verschil met het Red Bull van toen"

Helmut Marko merkt na de voor Mercedes zwaar tegenvallende start van het seizoen op dat Toto Wolff en consorten de weg een beetje kwijt zijn.

Helmut Marko zag met een grote glimlach toe hoe zijn Red Bull naar een 1-2 reed tijdens de GP van Bahrein. De Oostenrijker zag tevens hoe de concurrentie niet in de buurt wist te komen. Rivaal Mercedes deed het opvallend matig, met een vijfde en zevende plaats op een straatlengte achterstand van Verstappen en Perez. In gesprek met OE24 kan Marko daar wel om lachen. "Denk je nou dat ik ga zeggen dat ik daar verdrietig door ben!? Mercedes heeft meer dan een probleem, dat is duidelijk. Ze hebben geen vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig jaar. Als je naar de onderlinge verschillen kijkt, dan hebben ze zelfs een stap terug gedaan!", zo luidt zijn conclusie.

Marko benieuwd

Marko denkt niet dat Mercedes haar problemen zomaar op kan gaan lossen. Vooral het budgetplafond gooit roet in het eten van de Brits-Duitse renstal, zo vermoedt de Red Bull-adviseur. "Mercedes lijkt ergens de weg kwijt te zijn geraakt. Ik ben benieuwd wat ze nu gaan doen, want door het budgetplafond is het zelfs al een probleem om de auto constant te updaten. Hoe zet je dan een compleet nieuwe auto in elkaar? Tenzij ze een gouden oplossing vinden natuurlijk, maar daar ga ik na alle recente gebeurtenissen niet van uit", grapt hij. De dominantie van Red Bull doet ironisch genoeg denken aan Mercedes, dat van 2014 tot en met 2017 en ook de jaren daarna eigenlijk ongenaakbaar was, totdat Verstappen in 2021 de titel won. Marko wijst een volgens hem duidelijk verschil aan tussen toen en nu. "Het verschil is: toen kregen wij een motor van Renault die 50pk minder had dan die van Mercedes. Mercedes heeft nu zelf haar eigen gebrek aan mogelijkheden geproduceerd", zo trapt hij na.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"