Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft Red Bull-machtsstrijd toe: "Hebben wapenstilstand gesloten"

Krijgen we dit jaar een écht gevecht om de wereldtitel? Bij de coureurs lijkt dat nog wat te vroeg, maar bij de constructeurs staat Ferrari niet ver meer achter Red Bull. Volgens Helmut Marko zullen de mensen bij Red Bull er alles aan moeten doen om die wereldtitel opnieuw naar Milton Keynes te halen.

Marko Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Red Bull de afgelopen jaren vrij simpel de beide wereldtitels binnen wist te halen, lijkt dat dit jaar een stuk lastiger te worden. Vooral Ferrari staat een stuk dichterbij de Oostenrijkse renstal en beschikt over twee coureurs die voorlopig consequent veel punten binnen haalt. 

Dat heeft ook Helmut Marko gezien en de Oostenrijker verwacht dan ook dat zijn team niet de favoriet is tijdens de GP van Canada. De adviseur van Red Bull vertelt over de concurrentiestrijd bij Kronen Zeitung: "Ferrari is beter, ook qua topsnelheid. Feit is dat we niet als favoriet naar Canada gaan." Marko basseert zich dan vooral op de problemen die de RB20 ervaarde in Monaco. Daar klaagde onder andere Max Verstappen over het slechte gedrag van de auto bij het aanvallen van de kerbstones. Ook in Canada zal dat een belangrijk onderdeel zijn voor het vinden van de meeste tijd.

Nu de strijd om het kampioenschap begint op te laaien en Red Bull overduidelijk meer moeite heeft om de overwinningen binnen te halen, beginnen ook de vragen weer op te spelen in hoeverre de zaak rondom Christian Horner van invloed is op de sfeer binnen het team. Volgens Marko, die eerder liet doorschemeren het niet eens te zijn met Horner, verklaart nu dat de sfeer tussen beide heren inmiddels iets anders ligt: "We hebben een wapenstilstand gesloten."

Toch wil de Oostenrijker verder niet te veel kwijt over de sfeer binnen het team. Wel wil hij benadrukken dat ze binnen Red Bull iedereen nodig hebben om Ferrari en McLaren te verslaan: "We zullen onze krachten moeten bundelen. Ook als we niet langer superieur zijn, willen we winnen. Maar we moeten zeker het maximale eruit halen en kijken richting de wereldtitel."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen