Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko geeft 'Red Bull-recept' voor Austin weg: "Al is dat niet ons sterkste punt"

De Grand Prix van de Verenigde Staten markeert het begin van de laatste zes F1-races in 2024. Voor Red Bull wordt het een belangrijk weekend in de strijd om de beide kampioenschappen. Helmut Marko geeft het Red Bull-recept voor het komende weekend weg.

Verstappen FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De laatste overwinning van Red Bull Racing in een Formule 1 Grand Prix dateert alweer van eind juni. Toen won Max Verstappen de Grand Prix van Spanje, maar sindsdien staat de Oostenrijkse equipe droog. De voorsprong van Verstappen in het rijderskampioenschap loopt ook zienderogen terug. McLaren-coureur Lando Norris is nog altijd de grootste uitdager van Verstappen en de achterstand van de Brit is nog maar 52 punten.

De race in Austin, die voor komend weekend dus op het programma staat, is van groot belang voor Verstappen, omdat een set gloednieuwe updates ervoor moeten zorgen dat de balansproblemen grotendeels verleden tijd zullen zijn. Het Red Bull-recept voor Austin is in ieder geval duidelijk, zo stelt Helmut Marko in gesprek met oe24. "We moeten de auto in de eerste training al in de juiste window zien te krijgen, al is dat de laatste tijd niet echt ons sterkste punt geweest."

"Als Max het weer voor elkaar krijgt races te winnen, zal Sergio Perez ook weer helemaal vooraan staan en dan zijn we weer terug in de race voor het constructeurskampioenschap." De achterstand van Red Bull op McLaren is met zes Grands Prix en drie sprintraces te gaan 41 punten. 

Volgens de Oostenrijker kan het einde van dit seizoen worden vergeleken met het seizoen van 2009, toen Brawn GP met Jenson Button in het begin van het jaar veel punten pakte en later de voorsprong zag slinken. Uiteindelijk pakte Button de rijderstitel en ging Brawn GP aan de haal met het constructeurskampioenschap, met Red Bull uiteindelijk op P2. "Toen waren we (Red Bull, red.) als team nog niet volwassen genoeg om het wereldkampioenschap te winnen. McLaren zit nu in een vergelijkbare situatie, ook al hadden ze de beste auto en een sterk rijderspaar in Norris en Oscar Piastri."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding FIA grijpt in na verdenkingen illegale truc F1-team