Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko geeft update over Red Bull Ford Powertrains

Vanaf 2026 zal Red Bull haar eigen Formule 1-motoren gebruiken in de koningsklasse, dit in samenwerking met Ford. Helmut Marko legt uit dat alles op schema ligt.

Op dit moment maakt Red Bull nog gebruik van de Honda-motoren, hoewel ze officieel zijn omgedoopt tot krachtbronnen van Red Bull Powertrains (RBPT). Achter de schermen is het topteam druk bezig met het ontwikkelen van eigen motoren. Samen met Ford zullen ze vanaf 2026 als 'Red Bull Ford Powertrains' toetreden tot de Formule 1. Helmut Marko weet dat zijn team een risico neemt. "Daar zijn we ons bewust van, maar daarom vertrouwen we op veel ervaren mensen en gaan we ervan uit dat dit goed zal komen. De huidige feedback over de verbrandingsmotor geeft ons een goed gevoel en ik verwacht niet dat we in het nadeel zijn. Ook zal de betrouwbaarheid goed zijn", zo belooft de Red Bull-adviseur bij Formel 1 . "Daarnaast hebben we met Ford een partner die, als het gaat om het elektrische gedeelte van de motor, zeer groot is en als ze iets zelf niet binnenshuis hebben, dan kijken ze wel samen met jonge bedrijven of startups. Op batterijgebied kunnen we zeker wat know-how gebruiken: dit is een zeer belangrijke aanvulling voor ons en hiermee denken we dat we competitief zullen zijn."

Voortgang van Red Bull Ford Powertrains

Marko is positief over de progressie van de nieuwe motordivisie. "Ze zitten bij ons op de campus en er zijn al zes testbanken die sinds vorig jaar draaien. Meer dan één motor is al klaar en de verbetering is duidelijk te zien. Zo hoor je een motor te ontwikkelen", aldus de Red Bull-adviseur, die hoopt dat op korte termijn ook andere onderdelen zoals de ERS (Energy Recovery System) klaar voor gebruik zijn. "We zitten precies op schema en de werving van personeel verloopt goed. We zitten nog niet op ons optimale personeelsniveau, maar dat scheelt niet veel. Natuurlijk is er ook een nieuwe concurrent opgedoken (Audi, red.), waardoor we alleen maar hongeriger zijn geworden om te winnen."

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen