Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft waarschuwing af aan Ricciardo: "Dat zijn allemaal kanshebbers"

Het is nog niet bepaald het seizoen van Daniel Ricciardo. Nadat Jacques Villeneuve al openlijk kritiek uitte en zich afvroeg waarom de Australiër nog in de F1 rondrijdt, heeft ook Helmut Marko nu een serieuze waarschuwing gegeven aan Ricciardo.

Marko Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Slechts vijf puntjes, alle vijf gescoord tijdens de sprintrace in Miami. Dat was tot de Grand Prix van Canada de score van Daniel Ricciardo in 2024. Daar kwamen in Montreal eindelijk de eerste 'Grand Prix-punten' bij, nadat hij in Canada als achtste over de streep kwam. De goedlachse Australiër verving halverwege 2023 Nyck de Vries bij het zusterteam van Red Bull, maar heeft sindsdien nog maar weinig indruk weten te maken. 

En dat laatste is ook Helmut Marko niet ontgaan. De Oostenrijker, bekend om zijn harde beslissingen als het gaat om onderpresterende coureurs, heeft zich nu vrij fel uitgelaten over de prestaties van Ricciardo. In gesprek met Motorsport.com gaat Marko in op de toekomst van Ricciardo bij Visa Cash App RB (RB). "In algemene zin is RB een juniorteam, waardoor we moeten zien wat er gebeurt." Ricciardo moest gaan presteren van Marko, wat de Australiër afgelopen weekend deed in Canada. Toch is de adviseur nog niet tevreden. "De rest is vooralsnog niet indrukwekkend."

Dat opent de deur voor het jeugdig talent uit de talentenpoule van Red Bull. Liam Lawson, Isack Hadjar en Ayumu Iwasa lijken dan de meest voor de hand liggende namen. Lawson uiteraard na zijn succesvolle invalbeurten in 2023 en Hadjar en Iwasa dankzij hun prestaties in de Formule 2. Volgens Marko liggen alle opties dan ook op tafel. "Ja, ze zijn allemaal kanshebbers."

Voor de teamgenoot van Ricciardo, Yuki Tsunoda, gaat het seizoen juist uitstekend. 19 punten, consequent vechten voor een plekje in de top 10 en hij zit vrijwel altijd ruim voor zijn Australische teamgenoot. Toch lijkt een promotie naar Red Bull Racing er voorlopig niet in te zitten voor de Japanner vanwege de contractverlenging van Sergio Perez. Die verlenging zorgde er ook voor dat Tsunoda volgend jaar opnieuw bij het Italiaanse zusterteam zal rijden. Toch wil Marko niet uitsluiten dat Tsunoda ooit naar het hoofdteam vertrekt. "Hij moet blijven presteren zoals hij nu doet en laten we dan zien wat de toekomst brengt. Zijn ontwikkeling is erg goed, al kwam die ontwikkeling wat later op gang dan we hadden verwacht. Maar inmiddels kan ik zeggen dat Yuki een topcoureur is."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership