Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko gefileerd om coronaplan Red Bull: "Dat is spelen met levens"

Gisteren (maandag) kwam het nieuws naar buiten dat Red Bull overwoog om zijn coureurs gecontroleerd te besmetten met het coronavirus, om Max Verstappen en consorten compleet immuun aan de start te hebben staan als het Formule 1-seizoen zou beginnen. Daar is fel op gereageerd: "Dat is spelen met mensenlevens."

Verstappen Albon 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was Helmut Marko die openbaarde dat het plan voor een 'coronatrainingskamp' binnen Red Bull in kleine kring werd besproken en uiteindelijk ook werd verworpen. De atleten zijn fit genoeg om er mee te dealen en zouden er baat bij hebben als het ongetwijfeld drukke Formule 1-seizoen zou beginnen, zo luidde de beredenering.

Maar daar maakte Red Bull een gevaarlijke denkfout, aldus biomedicus Douwe de Boer van de Maastrichtse universiteit in gesprek met De Limburger: "Het coronavirus laat zich niet voorspellen zoals een gewoon griepje. We zien namelijk dat ook gezonde, jonge mensen ernstig ziek kunnen worden of zelfs kunnen overlijden. Op deze manier speel je met mensenlevens."

Ergens kan De Boer de gedachtegang van Marko wel volgen, maar klopt het uitgangspunt gewoon niet: "Hij wil immuniteit voor zijn coureurs, ergens is dat misschien vergelijkbaar met de groepsimmuniteit waar de overheid op in wil zetten, met dat verschil dat Marko enkel aan zijn eigen coureurs denkt."

"Het riskeren van levens is in deze een medisch-ethische kwestie, iets waar een teambaas zich niet aan zou moeten wagen. Je moet de gezondheid van je werknemers niet op het spel willen zetten."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"