Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko genoot met volle teugen van Verstappen in Bahrein: "Reed in zijn eigen klasse"

Kan Max Verstappen dit seizoen alle 24 races winnen? Zo snel wil Red Bull-adviseur Helmut Marko nog niet oordelen, maar er zijn wel een aantal situaties waarna het team dit seizoen met optimisme tegemoet kan gaan. De Oostenrijker genoot van Verstappen in Bahrein

Verstappen race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull Racing deed tijdens de Grand Prix van Bahrein wat ze gedurende het 2023-seizoen bijna opeenvolgend achter elkaar deden: races winnen. Max Verstappen won overtuigend op het Bahrein International Circuit, en na 22 seconden kwam zijn teamgenoot Sergio Perez als tweede over de finishlijn. Alleen Carlos Sainz wist in 2023 een niet-Red Bull-overwinning te behalen.

Gedurende de winterstop hebben de andere negen F1-teams hard gewerkt om Red Bull in 2024 te kunnen bijbenen, door onder andere goed te kijken naar de RB19 van Red Bull van vorig jaar. En toen verscheen het team in Milton Keynes in Bahrein met een vernieuwd concept, waarmee de concurrentie tijdens de openingsrace alsnog achter de feiten aan reed.

"Stap voor stap"

In een interview met Motorsport Total bespreekt Red Bull-adviseur Helmut Marko de kansen dat Red Bull dit jaar wederom een wereldkampioenschap kan bijschrijven. En kan het record van de gewonnen races (21 van de 22 vorig jaar) dit jaar verbroken worden?

Met een overwinning in Bahrein gaat Red Bull in ieder geval solide van start. Volgens Verstappen ging de race op zaterdag beter dan in eerste instantie verwacht, en dit beaamt Marko: "Daar ben ik het mee eens. Na de test dachten we dat we een heel sterk pakket hadden, maar toen hadden we problemen op donderdag en vrijdag. Op zaterdag ging de wind liggen en dat hielp ons enorm."

Bovendien viel alles samen in de race: "In de race kwamen de sterke punten van onze auto, management en dat soort dingen naar voren. En Max reed zoals altijd in zijn eigen klasse." Op de vraag of Max aankomend seizoen alle 24 races zou kunnen winnen, reageert de Red Bull-adviseur voorzichtig: "Dat zou mooi zijn! Maar we hebben gezien dat het ons vorig jaar niet gelukt is. We zijn er nog lang niet en ons hoofddoel blijft om beide kampioenschappen te winnen. We doen het stap voor stap."

Alles wordt aankomend weekend in Djedda duidelijker: "Djedda is een heel ander circuit, met hele snelle bochten. Als we daar net zo dominant zijn als hier, dan kunnen we de toekomst met optimisme tegemoet zien", sluit Marko af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China