Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko glashelder over toekomst Tsunoda: "Dat staat vast"

In aanloop naar de Grand Prix van Canada werd bekend dat Sergio Perez ook de komende twee jaar voor Red Bull Racing rijdt. Helmut Marko reageert daar nu op en gaat in op wie er in 2025 voor het zusterteam rijden.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez is ook in 2025 en 2026 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. De Mexicaan kende een sterke start van het jaar, maar presteerde vanaf Miami niet naar behoren. De timing van het nieuws was daardoor wellicht wat opvallend. Helmut Marko legt nu uit waarom het contract van Perez is verlengd.

"We willen continuïteit garanderen en beide coureurs kunnen het heel goed met elkaar vinden, er zijn gewoon geen conflicten", zo vertelt Marko tegenover Kleine Zeitung. "Bovendien is Checo ongelooflijk populair in Latijns-Amerika. We verkopen daar meer van zijn merchandise dan van Verstappen en als hij zijn dag heeft, is hij bijna onverslaanbaar."

Door de contractverlenging van Perez blijft de line-up van Red Bull zoals die de afgelopen jaren was. Voor Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo is er zodoende geen kans op promotie. Hoe zit het dan met hun zitjes bij het zusterteam van Red Bull, RB? "Yuki Tsunoda staat vast, dat is duidelijk", zo reageert Marko stellig. Daarbij lijkt het eerste zitje bij RB voor 2025 al te zijn vergeven en maakt de adviseur een einde aan de transfergeruchten over de Japanner.

Dan lijkt de strijd om het andere stoeltje te gaan tussen Ricciardo en Liam Lawson. Over de Nieuw-Zeelander zei Marko eerder al dat hij uiterlijk in 2025 in een F1-wagen zit. Daar voegt hij nu het volgende aan toe. "Hij is bij elke race en we hebben nauw contact." Daarnaast onthult hij een zeer interessant detail in het contract van de Nieuw-Zeelander. "Er is een clausule bij Lawson. Als we hem geen actief zitje aanbieden, is hij vrij om bij andere teams te gaan rijden", zo sluit Marko af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"