Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko gniffelt om voormalig Red Bull-coureur: "Kon niet accepteren dat Verstappen sneller was"

In 2019 nam Pierre Gasly het op tegen Max Verstappen bij Red Bull, maar hij werd vanwege matige prestaties al snel weer teruggezet naar Toro Rosso. Helmut Marko heeft al lachend een anekdote in petto.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Teamgenoten van Max Verstappen hebben het nooit makkelijk. De Nederlander presteert op de toppen van zijn kunnen en heeft regelmatig zijn teamgenoot alle hoeken van het circuit laten zien. Pierre Gasly kwam daar in 2019 op harde wijze achter. De Fransman kon het tempo van Verstappen niet volgen en werd in zomer, na een half jaar bij Red Bull, alweer teruggezet naar Toro Rosso. Helmut Marko legt uit waar het aan lag.

"Toen Pierre in Hongarije op een rondje achterstand werd gezet, wilde hij een andere ophanging", lacht Marko tegenover Grand Prix 247. "Hij is geen engineer. Pierre kon geen excuses meer vinden en was ook niet in staat om te accepteren dat Verstappen sneller was. Gasly dacht dat hij even goed was als Max."

De Red Bull-adviseur gaat daarna ook in op de huidige situatie van Yuki Tsunoda, die veel coaching nodig had om beter te presteren. "We hadden vaak ruzie met Yuki en hebben een mental coach erbij gehaald. Zijn geschreeuw was stom en daardoor werd hij ook langzamer. Daar maakte ik me vooral zorgen om. We hebben hem geleerd dat hij een engineer moet vertellen wat hij moet doen als hij roept dat de auto shit is. Je moet gedetailleerde feedback geven, je concentreren en precies uitzoeken wat de problemen zijn. Als je nu privé met Yuki praat, schreeuwt hij niet, maar heeft hij een agressieve manier van praten."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'