Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko grapt: "Hebben deze keer geen harakiri-acties nodig!"

Tijdens beide vrije trainingen stond er geen Red Bull bovenaan de tijdenlijst, maar toch heerst er optimisme bij de Oostenrijkse renstal. Volgens Helmut Marko is alles lang niet zo slecht als het lijkt en was deze vrijdag beter dan de voorgaande weekenden.

Verstappen Marko Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen zette een tweede en vijfde tijd neer op de vrijdag, terwijl Sergio Perez niet verder kwam dan een vijfde en dertiende plek. Toch is adviseur Helmut Marko optimistisch voor de rest van het weekend. "We zijn niet zo slecht als het lijkt. Qua longruns zitten we er erbij, maar over een ronde hebben we de balans nog niet gevonden. In tegenstelling tot anderen hebben we nog niet op vol vermogen gereden", zo deelt Marko een kleine sneer uit aan de concurrentie tegenover Motorsport-Magazin.com

"Met Max zitten we op de goede weg en op de zondag zal de grip op het circuit aanzienlijk veranderen. Je moet dus een auto hebben die op de zondag presteert. Dat heeft Max al geprobeerd, maar we zijn er niet in geslaagd om de juiste balans te vinden. We zitten er deze vrijdag qua setup niet zo ver vanaf als in de laatste weekenden en daarin zit mijn optimisme. We hebben geen harakiri-acties nodig, we kunnen voortbouwen op iets relatief diepgaands. Zo hadden we de achtervleugel moeten veranderen voor Max, want dan was de balans beter geweest." 

Uiteindelijk heeft Red Bull dat niet gedaan, omdat de vrije training anders meteen voorbij zou zijn. Maar waar zit dat balansprobleem dan precies voor Verstappen en Red Bull? "De auto heeft geen bite aan de voorkant, terwijl Max daar wel van houdt", zo is het korte maar krachtige antwoord van de Oostenrijker. Maar wie ziet Marko na de vrijdag dan als grootste concurrent? "Ik zie McLaren nog steeds als een tegenstander. Lewis Hamilton had een hele goede ronde, maar dat hebben we eerder gezien. Dan valt het in de kwalificatie vervolgens weer tegen."

Dan richt Marko zijn blik nog even op de vrijdag van Sergio Perez. "We hebben daar ook wijzigingen doorgevoerd en vooral de achterstand in de ochtend, van ongeveer vier tienden, was nog oké. Dat is ook te toe te schrijven aan Verstappen, maar nu is het gewoon een seconde en dus moeten we kijken waar dat aan ligt."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"