Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko grapt over toekomst Verstappen: "Dan zit Max niet meer in mijn kantoor"

Max Verstappen beschikt over een Red Bull-contract tot en met 2028, maar Helmut Marko weet dat er veel gaat afhangen van 2026. De adviseur heeft een grapje over de toekomst van Verstappen in huis.

Verstappen Marko Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De toekomst van Max Verstappen was een veelbesproken onderwerp in 2024. De Nederlander ligt tot en met 2028 vast bij Red Bull, maar onder andere Mercedes-teambaas Toto Wolff stak zijn interesse niet onder stoelen of banken. Wolff hoopte te profiteren van de onrust bij Red Bull, al zou zijn opzet niet slagen. Verstappen blijft voorlopig en sprak zijn vertrouwen uit in Red Bull.

Toch weet ook Helmut Marko dat het niet zeker is dat Verstappen zijn contract uitdient. Veel zal afhangen van de competitiviteit van Red Bull in 2026, wanneer het team voor het eerst met een eigen motor aan de start verschijnt. Marko zei tegenover Motorsport Magazin al dat Red Bull er vertrouwen in heeft.

"Iedereen weet dat contracten voor coureurs van zijn kaliber bepaalde exitclausules bevatten, die vaak op prestaties van het team gebaseerd zijn", stelde Marko. "In 2026 komen wij natuurlijk met een nieuwe motor, maar zo'n eerste keer is altijd spannend. Maar op dit moment, op basis van de informatie die we nu hebben en de zaken die we al kunnen vergelijken, staan we aan de positieve kant. In dit project zullen de benzine en de accu echter een grote rol gaan spelen, want je kan niet precies zeggen waar je in dat opzicht staat."

Toekomst

Wanneer er gegrapt wordt dat journalisten een dakterras tegenover het kantoor van Marko gaan huren als Red Bull niet slaagt in 2026, kaatst de Oostenrijker ludiek de bal terug. "Dat hoeft niet per se zo te zijn, maar ik denk niet dat Verstappen dan nog in mijn kantoor zit. Hij zou in een andere auto zitten."

Marko beaamt wel dat de onrust bij Red Bull een negatief effect heeft gehad. "De situatie rond de Horner-affaire heeft niet bijgedragen aan de rust, maar dat laten we nu achter ons."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten