Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko haalt opgelucht adem: "Dat telt niet mee voor het Red Bull-budgetplafond"

Er was genoeg reden tot feest in de Red Bull-fabriek vanwege het geweldige seizoen. Al die festiviteiten vielen gelukkig voor Helmut Marko en consorten niet onder het budgetplafond.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Max Verstappen, Sergio Perez en de rest van het Red Bull-team was het een geweldig jaar. Na een slopend 2021 wist men het onmogelijke te doen en een enorm dominant seizoen te draaien in 2022.

Reden genoeg voor een mooi feestje. Het begon in de straten van Milton Keynes, waar de fabriek is gevestigd. Red Bull pakte groots uit en liet vele racewagens door de straten scheuren tijdens een speciaal evenement.

Budgetcap

Helmut Marko kon daar ook van genieten, al was hij niet aanwezig. In Oostenrijk doet hij het in de winter rustig aan in zijn woonplaats Graz. Hij vertelt aan Auto, Motor und Sport.

"Ik was niet bij de viering in de straten van Milton Keynes. Er werd daar een grote show gegeven met alles wat we hebben in de motorsport. Van rallyauto's tot aan de Formule 1: Red Bull is het sportieve vlaggenschip voor Milton Keynes", zo laat hij optekenen.

Gelukkig voor Marko en consorten wordt al dat geld dat is uitgegeven niet van Red Bulls budget afgetrokken. "Daarna hadden we ons kerstfeest in Londen. Het telt niet mee voor de budgetcap!", grapt hij opgelucht.

"Volgens onze berekeningen zitten we daar dit jaar ruim onder. Dat willen we dit keer vroeger bevestigd hebben, zodat we niet voor verrassingen komen te staan zoals vorig jaar", zo doelt hij natuurlijk op alle ophef omtrent de budgetcap en Red Bull, dat in 2021 de financiële regels had overtreden.

Soevereine Verstappen

Dit jaar won Red Bull voor de zesde keer de wereldtitel bij de coureurs. Voor de vijfde maal werd de renstal constructeurskampioen, tot vreugde van Marko. Hij vergelijkt drie bijzondere jaren met elkaar.

"De eerste titel in 2010 was zeker de spannendste: die werd in de laatste race beslist en er waren drie kanshebbers. Het was voor ons bovendien de eerste, net als voor Vettel. Daarom heeft die titel emotioneel gezien een mooie plekje gekregen."

"De titelstrijd van 2021 met Hamilton was na die ware thriller mentaal de zwaarste. Dit jaar heeft Verstappen met zijn soevereiniteit een blijvende indruk achtergelaten", aldus de Red Bull-adviseur.

Ook interessant:

'Red Bull gaat gaandeweg 2023 problemen krijgen'

Is Max Verstappen te stoppen als de auto weer zo competitief is, wordt Nyck de Vries teamleider bij AlphaTauri en gaat pakt Lewis Hamilton volgend jaar zijn achtste wereldtitel? We blikken met het Viaplay-commentaarduo terug op het seizoen en vooruit op 2023.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde