Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko haalt opgelucht adem: "Godzijdank kwam de uitspraak van Verstappen niet uit"

Max Verstappen was aan het begin van het Formule 1-seizoen niet blij met Red Bull, nadat hij een tweede keer was uitgevallen. Helmut Marko is blij dat de voorspelling die zijn stercoureur toen deed niet is uitgekomen.

In de beginfase van het Formule 1-seizoen stond Max Verstappen na afloop van de Australische Grand Prix, waarin hij voor de tweede keer in drie races uitviel, al op een grote achterstand van Charles Leclerc. Bijna vijftig punten was het verschil tussen de twee en de Nederlander wilde het meteen niet meer over de wereldtitel hebben. De achterstand was namelijk zo groot dat de regerend kampioen dacht dat hij de titel uit zijn hoofd kon zetten. Helmut Marko herinnert zich nog als de dag van gisteren wat zijn pupil toen zei en is opgelucht dat de voorspelling van Verstappen niet is uitgekomen, zo vertelt hij na afloop van de race in Japan. "Na de meer dan hobbelige start van het Formule 1-seizoen zei Max toen dat we 33 of 36 races nodig hadden om de achterstand in te halen. Godzijdank hebben we dat sneller gedaan", lacht de Red Bull-adviseur in gesprek met ServusTV . "Het was een uitstekende teamprestatie en het was cruciaal dat we een betere betrouwbaarheid hadden dan Ferrari."

Gepassioneerd Red Bull gaat voor titel nummer twee

Het seizoen is echter nog niet voorbij en Marko wil graag de titel bij de constructeurs veroveren. In het proces wil hij graag nog iets doen wat Red Bull zelfs in haar hoogtijdagen nooit lukte. "Ons succes is te danken aan een verenigd en gepassioneerd team, dat met alle sportieve middelen vecht voor de wereldtitel." "Als je wint, dan kijk je er ook altijd naar om te optimaliseren. We hebben nu zes titels bij de coureurs gewonnen, maar aan het einde van een seizoen nog nooit beide rijders in de top twee gehad", aldus Marko, die dat nu aanwijst als ultiem doel voor dit jaar.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"