Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko haalt schouders op ondanks groot Red Bull-verlies

Meerdere Red Bull-kopstukken hebben de afgelopen tijd de overstap gemaakt naar concurrenten in de Formule 1. De laatste: Rob Marshall, een belangrijk ingenieur voor het team. Helmut Marko haalt er zijn schouders bij op.

McLaren is in het volgende Formule 1-seizoen een kopstuk rijker, niemand minder dan voormalig Red Bull-ingenieur Rob Marshall. Bij zijn oude werkgever had hij zeventien jaar lang een leidende rol, maar nu stapt hij over naar de concurrent.

Wat vindt Red Bull daarvan? Niet zo heel veel, aldus Helmut Marko bij ServusTV. "Ja, we nemen na zeventien jaar afscheid, maar we kijken al breder op de markt. Het zal geen game changer zijn", zo verzekert de adviseur van het Oostenrijkse topteam.

Volgens Marko is het niet te voorkomen dat mensen overstappen naar de concurrenten. Hier heeft hij een simpele verklaring voor: "Ze ontvangen nu plotseling tweemaal het salaris dat ze bij ons verdienden..."

Ook interessant:

Dan moet Perez naast Verstappen vervangen worden

In de nieuwste F1-podcast van RN365 wordt er vooruitgeblikt op de GP van Canada, maar wordt er nog veel meer besproken, waaronder de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull. Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel. Beluister 't hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen