Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko haalt snoeihard uit naar crashende Tsunoda

Yuki Tsunoda leek hard op weg naar een plek in Q3, maar de Japanner crashte hard aan het einde van Q2. Het zorgde voor een rode vlag en daarmee ook het einde van het tweede deel van de kwalificatie. Helmut Marko is dan ook niet te spreken over de actie van Tsunoda.

Tsunoda Mexico crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda trapte het weekend in Mexico verrassend goed af door tijdens de eerste twee trainingssessies de derde tijd te pakken. De Japanner kreeg in Austin klop van zijn nieuwe teamgenoot, Liam Lawson, en leek dan ook gebrand om in Mexico hard terug te slaan. Het halen van Q3 zou een mooi statement zijn van Tsunoda, maar die droom viel al snel in duigen.

Sterker nog, Tsunoda stond tegen het einde van Q2 ineens in de muur. De Japanner ging met een te hoge snelheid bocht twaalf in en betaalde daar de prijs voor. Tsunoda verloor de controle en raakte de muur en daar vindt Red Bull-adviseur Helmut Marko iets van.

"Hij heeft een nieuwe onderkant, net als Lawson, en ik weet niet of ze nog reserveonderdelen hebben. Als je zou moeten verbouwen, zou hij meteen terugverwezen worden naar de achterste startrij. Dus het was een totaal onnodige crash", reageert de Oostenrijker bij Sky DE. Marko, die vaker meldt dat hij Tsunoda te onstabiel vindt, trekt dan ook een snoeiharde conclusie: "Hij is nog steeds te instabiel. Yuki had ook een spin in Austin en nu deze crash in de kwalificatie. We dachten dat het de goede kant op ging, maar blijkbaar is dat niet zo. Nu, als de druk van Lawson komt, wordt dat nog duidelijker."

Bekijk de beelden van de crash van Tsunoda hieronder.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan