Marko haalt uit: 'Sainz moet niet praten, maar presteren'

07 jul. 2017 20:14 Ruud Dimmers 0 reacties
Carlos Sainz heeft een slechte beurt gemaakt bij de leiding van Red Bull. De Spanjaard liet gisteren weten dat hij in 2018 voor Red Bull wil rijden, of anders weg wil. Eerder zette teambaas Christian Horner de Spanjaard al in de hoek. Helmut Marko doet er nog een schepje bovenop.

Marko haalt uit naar Sainz: 'Bijt niet in de hand die je voedt'

Tegenover Sky Sports laat Marko weten dat hij denkt dat Sainz de weg kwijt is. "Carlos is een beetje in de war denk ik. Dat zie je ook aan zijn rijden. Hij maakt dit seizoen domme fouten."

"Zijn contract is glashelder en hier zeggen we altijd: 'Je bijt niet in de hand die je voedt.' Carlos moet niet vergeten dat het Mateschitz en ik waren die hem onder brachten bij Toro Rosso. Andere teams hadden geen interesse."

"We hebben Carlos recent een brief gestuurd waarin stond dat we de optie in zijn contract lichten. Het is de teamleiding die dat bepaalt en niet de coureur."

Volgens Marko is het beter voor de Spanjaard om zich op zijn prestaties te richten, in plaats van het hoofd op hol te laten brengen. In diverse media wordt Sainz gelinkt aan een overstap naar Ferrari, maar dat is volgens Marko complete onzin.

"Hij moet zich focussen op rijden. Daniil was de afgelopen races beter tijdens de kwalificatie. Ik heb hem nog niet gesproken, dus misschien is er sprake van miscommunicatie en is zijn Engels niet zo goed."

"Ik heb Carlos vorig jaar al gezegd dat als Ferrari aanklopt dat we om de tafel gaan. Zaterdag sprak ik met Ferrari en ze toonden geen interesse in hem. Het lijkt me vooral de droom van zijn vader die hier ook dit weekend is. Het is altijd lachen als hij er is..."

"Carlos moet meer presteren en minder praten," was Marko heel duidelijk

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen