Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Fantastisch resultaat Toro Rosso kwam onverwacht'

De vierde plaats bij de Grand Prix van Bahrein van Pierre Gasly verbaasde vriend en vijand. Ook Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko is positief verrast. De Oostenrijker verwachtte niet dat Toro Rosso zo vroeg in het seizoen al kon meestrijden in de middenmoot.

Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko beleefde een desastreus weekend met topteam Red Bull. Daniel Ricciardo en Max Verstappen haalde beide het einde van de finish niet en het team scoorde zodoende nul punten. Toro Rosso was echter de verrassing van het weekend. Pierre Gasly behaalde twaalf punten door een prachtige vierde plaats. Het team krijgt alle lof van Helmut Marko.

Tegenover Autosport geeft Marko aan dat hij nooit had verwacht dat Toro Rosso zo vroeg al met het middenveld kon vechten. "De verwachting was niet om nu al mee te doen met de middenmoot. We hadden ingeschat om dat met deze motor pas in de tweede helft van het seizoen te kunnen doen." De complimenten van de trotse Marko gaan ook uit naar Pierre Gasly: "De vierde plaats is een prachtige beloning voor zijn volwassen optreden. Pierre is een man geworden tijdens de Grand Prix van Bahrein en dankzij ons bonussysteem zal hij daar goed voor beloond worden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"