Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Marko heeft goed nieuws over nieuwe Honda-motor Verstappen

Vraag Red Bull-adviseur Helmut Marko hoe Red Bull de winter uit is gekomen en hij zal je positieve geluiden laten horen. Hij is positief over de auto van Max Verstappen en Sergio Perez, maar ook over de nieuwe Honda-motor.

Perez Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Formule 1-auto's zijn dit seizoen compleet nieuw, maar ook de motoren zijn zo vlak voor de bevriezing van de ontwikkeling ervan onder handen genomen. Het was zaak de motoren aan te passen aan de nieuwe E10-brandstof, waarbij het percentage bio-ethanol is opgekrikt van 5- naar 10%.

Van de Honda-motor van Red Bull werd gefluisterd dat het ook de enige aanpassing was die doorgevoerd zou worden, maar onlangs gaf Christian Horner in gesprek met RacingNews365 te kennen dat de motor toch echt volledig nieuw was en dat een laatste upgrade er zelfs nog aan zat te komen.

Marko vermoedt voorbij te zijn gestreefd op motorisch vlak

Desondanks is Red Bull-adviseur Helmut Marko nu al tevreden met wat hij ziet als hij kijkt naar de motor van Max Verstappen en Sergio Perez: "Het aandeel bio-ethanol is verhoogd naar 10%, waarmee we een duurzaam signaal af willen geven. Het maakt echter wel dat de prestaties (zonder aanpassingen aan de motor, red.) minder goed zijn, maar wat Honda ons geleverd heeft, stemt ons zeer tevreden", aldus de Oostenrijker in gesprek met het Duitse RTL.

"Qua vermogen zitten we goed van voren", vervolgt hij, om vervolgens een ietwat verrassende nummer één te noemen op dat vlak: "Zoals het er naar uitziet, is de Ferrari-motor op dit moment de sterkste. Dat is echter ook afhankelijk van met welke mappings en dat soort zaken men heeft gereden."

"Maar wij kampen eveneens dus niet met vermogensverlies door de introductie van de nieuwe brandstof", zo besluit Marko positief.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x