Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Marko heeft goed nieuws over nieuwe Honda-motor Verstappen

Vraag Red Bull-adviseur Helmut Marko hoe Red Bull de winter uit is gekomen en hij zal je positieve geluiden laten horen. Hij is positief over de auto van Max Verstappen en Sergio Perez, maar ook over de nieuwe Honda-motor.

Perez Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Formule 1-auto's zijn dit seizoen compleet nieuw, maar ook de motoren zijn zo vlak voor de bevriezing van de ontwikkeling ervan onder handen genomen. Het was zaak de motoren aan te passen aan de nieuwe E10-brandstof, waarbij het percentage bio-ethanol is opgekrikt van 5- naar 10%.

Van de Honda-motor van Red Bull werd gefluisterd dat het ook de enige aanpassing was die doorgevoerd zou worden, maar onlangs gaf Christian Horner in gesprek met RacingNews365 te kennen dat de motor toch echt volledig nieuw was en dat een laatste upgrade er zelfs nog aan zat te komen.

Marko vermoedt voorbij te zijn gestreefd op motorisch vlak

Desondanks is Red Bull-adviseur Helmut Marko nu al tevreden met wat hij ziet als hij kijkt naar de motor van Max Verstappen en Sergio Perez: "Het aandeel bio-ethanol is verhoogd naar 10%, waarmee we een duurzaam signaal af willen geven. Het maakt echter wel dat de prestaties (zonder aanpassingen aan de motor, red.) minder goed zijn, maar wat Honda ons geleverd heeft, stemt ons zeer tevreden", aldus de Oostenrijker in gesprek met het Duitse RTL.

"Qua vermogen zitten we goed van voren", vervolgt hij, om vervolgens een ietwat verrassende nummer één te noemen op dat vlak: "Zoals het er naar uitziet, is de Ferrari-motor op dit moment de sterkste. Dat is echter ook afhankelijk van met welke mappings en dat soort zaken men heeft gereden."

"Maar wij kampen eveneens dus niet met vermogensverlies door de introductie van de nieuwe brandstof", zo besluit Marko positief.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen