Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko heeft goed nieuws over nieuwe Honda-motor Verstappen

Vraag Red Bull-adviseur Helmut Marko hoe Red Bull de winter uit is gekomen en hij zal je positieve geluiden laten horen. Hij is positief over de auto van Max Verstappen en Sergio Perez, maar ook over de nieuwe Honda-motor.

De Formule 1-auto's zijn dit seizoen compleet nieuw, maar ook de motoren zijn zo vlak voor de bevriezing van de ontwikkeling ervan onder handen genomen. Het was zaak de motoren aan te passen aan de nieuwe E10-brandstof, waarbij het percentage bio-ethanol is opgekrikt van 5- naar 10%. Van de Honda-motor van Red Bull werd gefluisterd dat het ook de enige aanpassing was die doorgevoerd zou worden, maar onlangs gaf Christian Horner in gesprek met RacingNews365 te kennen dat de motor toch echt volledig nieuw was en dat een laatste upgrade er zelfs nog aan zat te komen.

Marko vermoedt voorbij te zijn gestreefd op motorisch vlak

Desondanks is Red Bull-adviseur Helmut Marko nu al tevreden met wat hij ziet als hij kijkt naar de motor van Max Verstappen en Sergio Perez: "Het aandeel bio-ethanol is verhoogd naar 10%, waarmee we een duurzaam signaal af willen geven. Het maakt echter wel dat de prestaties (zonder aanpassingen aan de motor, red.) minder goed zijn, maar wat Honda ons geleverd heeft, stemt ons zeer tevreden", aldus de Oostenrijker in gesprek met het Duitse RTL . "Qua vermogen zitten we goed van voren", vervolgt hij, om vervolgens een ietwat verrassende nummer één te noemen op dat vlak: "Zoals het er naar uitziet, is de Ferrari-motor op dit moment de sterkste. Dat is echter ook afhankelijk van met welke mappings en dat soort zaken men heeft gereden." "Maar wij kampen eveneens dus niet met vermogensverlies door de introductie van de nieuwe brandstof", zo besluit Marko positief.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap