Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko heeft onheilspellend nieuws voor de concurrentie van Verstappen

Helmut Marko dacht niet dat Max Verstappen in België kon gaan winnen, maar een andere man wel: Jos Verstappen. De Red Bull-adviseur geeft dan ook toe dat hij Jos gelijk moest geven. Hij voorspelt nog meer dominante Verstappen-zeges.

Marko Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko stond na afloop van de Belgische Grand Prix met een enorme glimlach de pers, waaronder RacingNews365 te woord. Het behalen van punten was voorafgaand aan het Grand Prix-weekend het doel voor Max Verstappen, die een gridstraf zou gaan incasseren, zo vertelt de Oostenrijker.

"We wisten al een tijdje dat we de motor van Verstappen op Spa-Francorchamps zouden gaan wisselen en een straf moesten gaan incasseren. Daarom dachten we eerst 'oke laten we op zijn minst punten scoren', maar na de kwalificatie dachten we dat een podium misschien mogelijk kon zijn."

Er was echter een andere persoon, die heilig geloofde in de overwinning. Dat was vader Jos Verstappen, die uiteindelijk zijn gelijk kreeg, tot vreugde van Marko. "Jos zei 'nee, Max zal winnen', maar ik was eerlijk gezegd minder optimistisch. Jos kreeg echter gelijk! We hebben altijd veel gesprekken samen, maar ook genoeg discussies."

Meer titels winnen!

Verstappen lijkt door zijn afgetekende overwinning op Spa-Francorchamps met gemak richting de tweede wereldtitel te gaan in de Formule 1. Zijn vertoning in België was dusdanig dominant dat Marko terugdacht aan de hoogtijdagen van Red Bull in het vorige decennium.

"Dit hebben we niet gezien sinds de Vettel-dagen! Toen raceten we vooral tegen Ferrari en één jaar tegen McLaren, maar nu racen we tegen Mercedes én Ferrari. We zijn dan ook zeer tevreden en trots. Je hebt hier een sterke motor nodig en sinds vorig jaar hebben we een motor die minstens zo sterk is als de anderen."

Het smaakt dan ook naar meer. "We gaan proberen, en Honda is enorm gecommitteerd, om de komende jaren meer titels te winnen. Eerst moeten we deze nog winnen en dan gaan we voor meer. Ja, de titel is nog niet binnen, er zijn nog acht races te gaan."

Verstappen-dominantie zet door

Gevraagd of dit een uitzondering was, of dat Verstappen de komende weken en maanden misschien nog meer dominante weekenden gaat meemaken, verwacht Marko dat de dominantie zich door kan zetten.

"Verstappen gaat denk ik overal dominant zijn, want we zijn in alle soorten bochten snel. In Zandvoort moet je natuurlijk goed kwalificeren, want inhalen is er lastig. Ik weet niet wat de weersvoorspellingen zijn, maar we zijn in goede vorm."

Maar mochten dominante raceweekenden uitblijven, dan is de buffer van Verstappen groot genoeg om genoegen te nemen met iets anders dan een zege. "Het mooie is dat we niet meer hoeven te winnen elke race", glimlacht Marko.

"Als we zien dat we niet kunnen winnen, dan gaan we gewoon voor punten!", aldus de Red Bull-adviseur, die nog minstens een tweetal races wil winnen in de jacht op de wereldtitel.

"Ik geloof dat we nog twee à drie races moeten winnen voor de titel. Als we nog meer zouden kunnen winnen, dan zou dat mooi zijn! Als Max op zondag als twintigste was gestart, dan had hij deze zondag denk ik nog steeds de zege gepakt!"

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken