Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko heeft onheilspellende boodschap voor concurrentie Verstappen

Het was geen al te beste training voor Max Verstappen en Red Bull Racing in Imola, maar adviseur Helmut Marko maakt zich absoluut geen zorgen. Al ziet hij wel dat het nog stukken beter kan.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ruim tweeënhalve tienden stond Max Verstappen aan het einde van de eerste vrije training achter op de nummer een van die sessie, Charles Leclerc. Zelfs zijn teamgenoot Sergio Perez stond voor de Nederlander, maar Red Bull-adviseur maakt zich nog geen zorgen voor de rest van het weekend.

"De auto was onvoorspelbaar en daardoor mist hij ook vertrouwen", zo zegt Marko tegenover Sky DE. Vooral in de derde sector had Verstappen het moeilijk. "Er zijn twee of drie speciale bochten. En we moeten precies uitzoeken waarom dat zo is. De auto reageert elke keer anders en vooral volkomen onvoorspelbaar", zo reageert Marko tegenover Sky Sport.

Zou dat dan iets te maken kunnen hebben met de update van Red Bull? "Het kan zijn dat sommige van deze nieuwe onderdelen niet optimaal functioneren als geheel of over één ronde. Dat zou dus het geval kunnen zijn. We denken dus niet dat het een fundamenteel probleem is, want anders zou het in alle sectoren het geval zijn. Maar de snelheid in sector één was indrukwekkend. Ik denk dat wat we hebben toegevoegd ook zal resulteren in overeenkomstig tijdsvoordeel."

Maar dan heeft Marko een onheilspellende boodschap voor de concurrentie van Verstappen. "Als je de drie sectoren bij elkaar neemt, dan is Max nog steeds twee tienden sneller. Zo zorgwekkend is het dus nog niet." Al ziet Marko wel een team dat het erg goed doet. "Het is indrukwekkend wat Ferrari laat zien", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"