Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko hekelt op straat liggende FIA-zaken na ophef omtrent Red Bull: "Dit is lasterlijk!"

Terwijl er nog geen officiële resultaten naar buiten zijn gebracht of conclusies zijn getrokken, ligt Red Bull plots onder een vergrootglas, omdat het in 2021 mogelijk de financiële regels zou hebben overtreden. Helmut Marko snapt er niets van.

Verstappen Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool
Mercedes en Ferrari verdenken er Red Bull van dat ze de financiële reglementen niet netjes opvolgen, zo werd vrijdagochtend duidelijk. Sinds vorig jaar werkt men in F1 met een budgetplafond. De teams moesten de financiële stukken met betrekking tot 2021 in maart 2022 inleveren. De FIA onderzoekt die stukken en volgende week maken ze bekend of iedereen zich aan de financiële regels heeft gehouden.

Geruchten gaan dat Red Bull flink over de schreef is gegaan, tot woede van de concurrenten Mercedess en Ferrari. Helmut Marko is zich in gesprek met het Duitse Sky echter van geen kwaad bewust, zo laat hij weten. "Het is een doorlopend proces met doorlopende discussies waarin bepaalde punten worden opgehelderd. Op dit moment maken we ons bij Red Bull geen zorgen dat we over de schreef zijn gegaan."

Gevraagd naar het proces, vertelt Marko welke discussies er door het jaar heen met de FIA zijn gevoerd. "Verschillende accountants van de FIA zitten samen met onze accountants en vervolgens gaan ze in discussie over allerlei dingen, bijvoorbeeld over wie waar werkt binnen de Red Bull-groep. We hebben namelijk verschillende bedrijven: Red Bull Advanced Technologies, Red Bull Technology, Red Bull Powertrains. Je moet heel duidelijk zijn in dat onderscheid."

Kwade zaak

Zelf denkt Red Bull in ieder geval niet dat ze ook maar iets fout hebben gedaan, maar het feit dat deze geruchten nu rondzweven, vindt Marko maar helemaal niets. Het zou bovendien betekenen dat er informatie vanuit de FIA naar buiten is gekomen over een proces achter de schermen dat nog gaande is en waar officieel nog niets over naar buiten mag komen. Dat mag niet gebeuren, oordeelt de adviseur.

Zelf weet de autosportbond niet hoe dat heeft kunnen gebeuren, meent Marko, die het een kwade zaak vindt. "De FIA zegt dat ze niet weten hoe dit naar buiten is gekomen, maar het is raar dat er bepaalde dingen uit een nog lopend proces op straat komen te liggen. Dat is lasterlijk", hekelt Marko. "Op dit moment kan ik in ieder geval niet inhoudelijk reageren op alle beschuldigingen, maar vanuit ons oogpunt hebben wij de regels niet overtreden."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"