Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko hint naar onrust bij Mercedes: "Daarom zou de sfeer gespannen zijn"

Heeft Mercedes een flinke klap moeten incasseren toen hoofdstrateeg James Vowles naar Williams vertrok als nieuwe teambaas? Helmut Marko denkt van wel.

Mercedes teaser w14
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De laatste weken was er een flinke stoelendans gaande in de Formule 1, voor wat betreft posities in het topmanagement van verschillende teams. Menig team vangt 2023 aan met een nieuwe teambaas, waaronder ook Williams. James Vowles komt over van Mercedes en hoewel alles koek en ei leek bij zijn aangekondigde vertrek, heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko juist andere geluiden vernomen.

Gevraagd of hij bang is dat door het vertrek van Vowles naar Williams dat team een soort Mercedes B-team wordt, ontkent hij dat stellig: "Ik heb juist hele andere informatie gekregen. Vowles zou op eigen houtje zijn overgestapt, waarbij hij naar verluidt goed personeel met zich mee zou nemen. Mijn bronnen vertellen mij dat de sfeer bij Mercedes daarom gespannen is", aldus Marko in gesprek met Sport1.

Echter, als Marko vervolgens gevraagd wordt of hij verwacht dat Mercedes daardoor verzwakt aan de start van het nieuwe seizoen zal staan, is hij daar niet zeker van. "Dat zullen we zien. Maar ik denk nog steeds dat Mercedes onze grootste tegenstander wordt in onze jacht op titelprolongatie."

Ook interessant:

Deze Formule 1-records kan Verstappen in 2023 verbreken

Max Verstappen moet een kleine twee maanden voor de aftrap van het nieuwe Formule 1-seizoen natuurlijk tot één van de favorieten worden gerekend. Als hij wederom zo succesvol is als vorig jaar kan hij enkele records verbreken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië