© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Honda belooft grote update voor begin 2019"

13 okt. 2018 16:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Red Bull liet eigenlijk nooit onduidelijkheid bestaan over wat ze in 2019 met de Honda-motor achterin de bolide willen bereiken. De titel was en is het doel, ook al wordt dat lastig met een motor die vijftig pk tekort komt op bijvoorbeeld die van Mercedes. Een grote update moet uitkomst bieden.

Natuurlijk is het zo dat Honda gedurende het huidige seizoen enorme stappen maakte. De nieuw geïntroduceerde versie 3-motor van Japanse makelij zorgde onlangs opnieuw voor een grote vermogensboost van zo'n veertig pk.

"Als de motor begin 2019 zoals is beloofd door Honda wéér zo'n boost krijgt, dan moet Red Bull op sommige circuits op zijn minst mee kunnen doen om overwinningen", zo redeneert Red Bull-adviseur Helmut Marko. Er wordt immers aangenomen dat Honda op dit moment nog zo'n vijftig pk tekort komt op Mercedes en Ferrari, maar ook die teams zullen in de winter niet stil zitten.

"We hebben steeds aangegeven dat we vanaf het allereerste begin van de samenwerking tussen Red Bull en Honda voor niets minder dan de titel willen gaan. We moeten echter ook realistisch zijn en erkennen dat het extreem lastig wordt om dat doel te realiseren", zo wordt Marko geciteerd door Auto, Motor und Sport.

Desondanks acht Marko Red Bull niet volledig kansloos voor het goud: "Als de verschillen tussen de topmotoren en de Honda-krachtbron klein blijven, dan kunnen wij met ons goede chassis misschien het één en ander compenseren."

Waar Marko de verwachtingen van Red Bull mogelijk een beetje probeert te temperen, schuift Mercedes-teambaas Toto Wolff het team juist naar voren als een belangrijke uitdager van Mercedes in 2019: "Bij Red Bull werken alleen echte racers. We moeten volgend jaar rekening met ze houden, zeker omdat de Honda-motor competitief oogt. Bovendien gaan de regels flink op de schop, dus wellicht dat er een team is dat met een supervondst de weg naar boven eveneens weet te vinden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen