Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Honda belooft grote update voor begin 2019"

Red Bull liet eigenlijk nooit onduidelijkheid bestaan over wat ze in 2019 met de Honda-motor achterin de bolide willen bereiken. De titel was en is het doel, ook al wordt dat lastig met een motor die vijftig pk tekort komt op bijvoorbeeld die van Mercedes. Een grote update moet uitkomst bieden.

Natuurlijk is het zo dat Honda gedurende het huidige seizoen enorme stappen maakte. De nieuw geïntroduceerde versie 3-motor van Japanse makelij zorgde onlangs opnieuw voor een grote vermogensboost van zo'n veertig pk. "Als de motor begin 2019 zoals is beloofd door Honda wéér zo'n boost krijgt, dan moet Red Bull op sommige circuits op zijn minst mee kunnen doen om overwinningen", zo redeneert Red Bull-adviseur Helmut Marko. Er wordt immers aangenomen dat Honda op dit moment nog zo'n vijftig pk tekort komt op Mercedes en Ferrari, maar ook die teams zullen in de winter niet stil zitten. "We hebben steeds aangegeven dat we vanaf het allereerste begin van de samenwerking tussen Red Bull en Honda voor niets minder dan de titel willen gaan. We moeten echter ook realistisch zijn en erkennen dat het extreem lastig wordt om dat doel te realiseren", zo wordt Marko geciteerd door Auto, Motor und Sport .

Desondanks acht Marko Red Bull niet volledig kansloos voor het goud: "Als de verschillen tussen de topmotoren en de Honda-krachtbron klein blijven, dan kunnen wij met ons goede chassis misschien het één en ander compenseren." Waar Marko de verwachtingen van Red Bull mogelijk een beetje probeert te temperen, schuift Mercedes-teambaas Toto Wolff het team juist naar voren als een belangrijke uitdager van Mercedes in 2019: "Bij Red Bull werken alleen echte racers. We moeten volgend jaar rekening met ze houden, zeker omdat de Honda-motor competitief oogt. Bovendien gaan de regels flink op de schop, dus wellicht dat er een team is dat met een supervondst de weg naar boven eveneens weet te vinden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden