Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Honda met tweede motor op niveau van Renault in 2018'

Dr. Helmut Marko van Red Bull is blij met de progressie van Honda. Volgens Marko werden de Japanners beperkt in hun ontwikkeling door McLaren en overladen met kritiek vanuit Fernando Alonso.

De Honda-motor ligt in 2018 achterin de Scuderia Toro Rosso. Het zusterteam van Red Bull wordt daarmee een proeftuin voor de Japanners. Mocht het een succes worden dan is de kans erg groot dat de Honda vanaf 2019 achterin de Red Bull ligt. Officieel moeten de teams op 1 januari al laten weten met welke motoren ze het volgende seizoen rijden. In de praktijk maken teams dat pas veel later bekend, zo werd de switch tussen Renault en Honda en McLaren en Toro Rosso pas in oktober gepresenteerd. Voor Red Bull liggen er nog volop mogelijkheden om de nieuwe motorleverancier pas laat in 2018 bekend te maken. Marko is erg positief over Honda en de samenwerking met Toro Rosso zo laat hij aan Auto Motor und Sport weten. " Honda is zeer actief en heeft al enkele dingen gevonden. Mogelijk slagen ze er met de tweede motor al in om het niveau van Renault te evenaren."

Helmut Marko

Alonso heeft er alles aan gedaan om Honda zwart te maken

" Ze moesten vanwege het afwijkende chassis van McLaren veel compromissen maken. Daardoor konden ze zichzelf niet vrij ontwikkelen en werden ze beperkt." Over de uitlatingen van Fernando Alonso bij McLaren is Marko niet erg te spreken. " Alonso heeft er alles aan gedaan om Honda zwart te maken."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"