Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko hoopt op tweede adjudant voor Verstappen in GP Mexico

Helmut Marko is zeer te spreken over de resultaten van Max Verstappen en Red Bull tijdens de eerste twee vrije trainingen in Mexico. De adviseur van de Oostenrijkse renstal hoopt dat alle Honda-gedreven coureurs mee kunnen strijden aan de voorkant van het veld.

Max Verstappen was tijdens de tweede vrije training op het Autodromo Hermanos Rodriguez overtuigend de snelste coureur, al verwacht Helmut Marko dat teamgenoot Sergio Perez zich gaat verbeteren richting de kwalificatie. "Perez zit dichtbij en hij had nog geen vrije ronde doordat hij veel verkeer tegen kwam op het circuit", laat de Red Bull-adviseur weten bij Motorsport-Total . "Ik denk dat hij er morgen gewoon bij kan zitten, het zal in ieder geval zeer spannend worden aan de voorkant van het veld." Marko denkt wel dat Verstappen een klasse apart is ten opzichte van de rest van het veld. "Max is te snel, maar daarachter wordt het enorm spannend. Vanaf P2 tot aan P5 zit iedereen heel dicht op elkaar."

Gasly kan zich mogelijk mengen in het gevecht

AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull, kan zich mogelijk gaan mengen aan de voorkant van het veld in Mexico. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda waren in de eerste twee vrije trainingen aardig snel, Marko hoopt dat de coureurs meestrijden in het gevecht tussen Red Bull en Mercedes. "Ik denk dat Gasly zich kan gaan mengen in het gevecht (vooraan de grid, red.)", voorspelt de man uit Graz. De Honda-motor lijkt zeer competitief te zijn in Mexico, daarnaast heeft Gasly nog niet het achterste van zijn tong laten zien. "Hij heeft nog geen goede ronde in vrije lucht laten zien", aldus Marko.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi