Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko hoopt op zeer saai F1-seizoen: "Maar dat gaat niet gebeuren"

Als het aan Helmut Marko ligt, dan wint Red Bull inderdaad alle 23 Grands Prix, maar hij waarschuwt dat dat niet het geval zal zijn. Hij ziet zelfs al een vlak waarop Ferrari beter is dan zijn team.

Met een ruime voorsprong op de concurrentie won Max Verstappen de GP van Bahrein. Teamgenootje Sergio Perez maakte er bovendien een onvervalste 1-2 van. Het was de 23e keer in de geschiedenis van het team dat dat gebeurde, waarvan zes keer sinds het begin van het vorige seizoen. De zege was zo dominant, dat menigeen vreest voor een saai F1-seizoen, maar Helmut Marko wil daar niet in geloven. Hij denkt dat het wel meevalt met hoe dominant zijn team gaat zijn. "Ik zou het niet erg vinden als het een saai jaar wordt, maar daar geloof ik niet in", vertelt de Red Bull-adviseur bij Motorsport . "Het is maar één race, een specifieke soort race wel te verstaan, vanwege het asfalt waardoor de banden erg snel slijten." "Alle races zijn anders", vervolgt hij. "In Saoedi-Arabië (de volgende race, red.) ligt de gemiddelde snelheid veel hoger en andere teams zullen hun auto verder doorontwikkelen. Zij zitten niet te slapen."

Ferrari snel

Tijdens de GP van Bahrein was Ferrari, of in ieder geval Charles Leclerc tot aan zijn uitvalbeurt, de grootste bedreiging voor Red Bull. Marko ziet dat de Italianen het goed voor elkaar hebben qua topsnelheid. Hij denkt daarom ook dat Red Bull op sommige circuits mogelijk een hele kluif zal hebben aan het team uit Maranello. "Op dit moment heeft Ferrari de snelste motor, maar wat helpt een snelle motor als deze niet betrouwbaar is? Maar ja, de topsnelheid van hen is iets waar we mee om zullen moeten gaan. We zullen zien wat er gebeurt als we op een circuit zoals bijvoorbeeld Monza gaan racen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China