Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko houdt lippen stijf op elkaar over teamgenoot Verstappen

De line-up van Red Bull Racing is en blijft een veelbesproken onderwerp in de Formule 1. De afgelopen jaren bezetten Max Verstappen en Sergio Perez de stoeltjes, maar er zijn toch wat twijfels of dat ook het geval zal zijn in 2025.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft nog een contract dat hem tot het einde van 2028 verbindt aan Red Bull, terwijl Sergio Perez eerder dit jaar zijn contract verlengde tot en met eind 2026. Maar contracten in de Formule 1 zeggen lang niet altijd alles. Zo stond de Mexicaan dit seizoen lang onder druk, terwijl hij net zijn contract had verlengd. Het was zelfs nog maar de vraag of hij het einde van dit seizoen zou halen, maar die geruchten werden rond de zomerstop in de doofpot gestopt door de leiding van de Oostenrijkse renstal, die Perez juist het vertrouwen gaf. 

De nodige twijfels over de toekomst van de Mexicaan blijven echter hangen, met name wat zijn plekje op de grid van 2025 betreft. Yuki Tsunoda en Liam Lawson worden namelijk genoemd als mogelijke vervangers. Helmut Marko is als een van de betrokkenen verantwoordelijk voor het rijdersduo van het team. Als oe24 aan de adviseur vraagt of Perez elke race op de proef gesteld wordt, ondanks dat de Mexicaan een contract heeft tot en met 2026, antwoordt Marko als volgt: "Het grote probleem bij Checo is zijn inconsistentie, meer ga ik daar niet over zeggen." En daar houdt de Red Bull-adviseur het ook bij.

Dan gaat het verder over de toekomst van Marko en Verstappen bij Red Bull. Want de toekomst van de twee werd de afgelopen tijd regelmatig besproken, zeker toen aan het begin van het seizoen flink wat onrust ontstond rondom het onderzoek naar Christian Horner. Maar hoe ziet de toekomst van de twee eruit bij de Oostenrijkse renstal? 

"Op dit moment richten we ons alleen op het winnen van dit wereldkampioenschap. Hoe we volgend jaar presteren hangt daar dan weer vanaf, want onze auto zal niet fundamenteel veranderen. Max heeft nog een contract bij Red Bull in 2026, maar zoals we al vaker hebben gezegd: er zijn exit-clausules. We zullen zien hoe alles zich ontwikkelt. Als de auto en de omstandigheden niet bij hem passen, kan hij altijd zeggen: dit is het einde!" Over zijn eigen rol wil Marko verder niets kwijt. "Nogmaals, mijn volledige focus ligt nu op dit wereldkampioenschap!"

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Red Bull geeft gebruik veelbesproken trucje toe