Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China

De Grand Prix van Japan ligt nog geen week achter ons of de blik wordt alweer op de volgende GP gericht. Het Shanghai International Circuit in China keert na vijf jaar weer terug op de kalender en over ruim een week wordt daar weer een Formule 1-race gereden. Zowel Christian Horner als adviseur Helmut Marko zien echter nog wel wat uitdagingen voor Red Bull.

XPB 1270811 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull kent op de baan een sterke start van het seizoen 2024. Max Verstappen pakte vier keer poleposition en liep uiteindelijk maar één zege mis door een uitvalbeurt in Australië. Sergio Perez pakte drie keer een tweede plek, maar net op het moment dat Verstappen remproblemen had in Melbourne, kwam de Mexicaan niet verder dan de vijfde plek. Desondanks staat Red Bull 21 punten voor op Ferrari in het constructeurskampioenschap.

Met de aankomende race in China gaan de teams naar een baan waar een hele tijd niet geracet is, sommige coureurs nog nooit op gereden hebben in een Formule 1-auto en er slechts één vrije training op het programma staat om de auto gelijk goed af te stellen voor het weekend. Christian Horner blikt vooruit op de race op het Shanghai International Circuit. "Het is een goed circuit. De eerste bocht gaat eindeloos door en de hogesnelheidsbochten op weg naar het achterste rechte stuk zijn altijd erg zwaar geweest voor de linkervoorband", zo legt Horner uit aan verschillende media waaronder RacingNews365.

"Het is ook een sprintrace, de eerste sprintrace van het jaar, dus dat is nog een uitdaging. Er zijn veel punten te verdienen, dus het wordt interessant om te zien hoe dat gaat." Volgens Horner kunnen de prestaties op Melbourne een voorbode zijn voor wat er in China gaat gebeuren. "Ik denk dat Ferrari zeker op dat circuit (Albert Park, red.) competitief was en we zagen op vrijdag dat hun racepace sterk was. En we verwachten dat ze daar (in China, red.) waarschijnlijk onze naaste concurrent zullen zijn."

Bandenslijtage

Ook Red Bull-adviseur Helmut Marko blikt vooruit op de race in China. Alleen ziet hij een mogelijk probleem voor de Oostenrijkse renstal. "Ik hoop niet dat we voor verrassingen komen te staan zoals in Melbourne. Daar was het asfalt zo agressief en zaten we er helemaal naast wat betreft de bandenslijtage, wat juist een van onze sterke punten is", zo vertelt de Oostenrijker tegenover Sky Sport.

"Dat kon je zien bij Checo, hoeveel bandenslijtage er was. Het zou dus nog een verrassing op die manier kunnen zijn, maar we zijn gewaarschuwd door wat er is gebeurd op Melbourne en ik denk dat we nu beter weten hoe we moeten reageren. Maar het is een compleet nieuwe situatie voor de meesten van ons", zo besluit Marko, verwijzend naar de race in China.

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen