Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "In theorie kan Verstappen dan Red Bull verlaten"

Max Verstappen heeft een contract met Red Bull tot en met 2028. Dat betekent dat de Nederlander en de brigade van Christian Horner en Helmut Marko nog jaren tot elkaar veroordeeld zijn. Tenzij Red Bull op enig moment de plank helemaal mis slaat.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Niemand in de Formule 1 heeft zo'n lang lopend contract als dat Max Verstappen met Red Bull heeft. Hij zette onlangs zijn handtekening onder een contract dat hem tot eind 2028 aan Red Bull verbindt. Het vertrouwen over en weer tussen team en coureur is overduidelijk aanwezig, evenals een goede relatie.

Het is nagenoeg ondenkbaar dat de twee partijen eerder dan 2028 uit elkaar gaan, maar onmogelijk is het niet. Helmut Marko bevestigde tegenover F1 Insider nog maar eens dat in het contract van Verstappen diverse ontsnappingsclausules zijn opgenomen.

Marko maakt zich geen zorgen

"Er zijn performance-gerelateerde clausules in het contract die in theorie Verstappen de ruimte geven om Red Bull te verlaten", zo wordt de Oostenrijker geciteerd, die direct aangeeft er helemaal gerust op te zijn dat Verstappen voorlopig geen plannen heeft.

"Er zou een heleboel moeten gebeuren (en intern mis moeten gaan, red.). Bovendien is Max nog altijd geen Mercedes-fan", waarmee Marko direct ook lijkt te zeggen dat Mercedes de meest logische uitwijkmogelijkheid zou zijn.

Aangenomen wordt dat één van de clausules betrekking heeft op de positie waarop Red Bull finisht in de strijd om het constructeurskampioenschap. Naar verluidt moet Red Bull bij de eerste drie teams finishen. Slaagt het team daar niet in, dan zou Verstappen ervoor kunnen kiezen met andere teams in gesprek te gaan.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"