Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko: "In theorie kan Verstappen dan Red Bull verlaten"

Max Verstappen heeft een contract met Red Bull tot en met 2028. Dat betekent dat de Nederlander en de brigade van Christian Horner en Helmut Marko nog jaren tot elkaar veroordeeld zijn. Tenzij Red Bull op enig moment de plank helemaal mis slaat.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Niemand in de Formule 1 heeft zo'n lang lopend contract als dat Max Verstappen met Red Bull heeft. Hij zette onlangs zijn handtekening onder een contract dat hem tot eind 2028 aan Red Bull verbindt. Het vertrouwen over en weer tussen team en coureur is overduidelijk aanwezig, evenals een goede relatie.

Het is nagenoeg ondenkbaar dat de twee partijen eerder dan 2028 uit elkaar gaan, maar onmogelijk is het niet. Helmut Marko bevestigde tegenover F1 Insider nog maar eens dat in het contract van Verstappen diverse ontsnappingsclausules zijn opgenomen.

Marko maakt zich geen zorgen

"Er zijn performance-gerelateerde clausules in het contract die in theorie Verstappen de ruimte geven om Red Bull te verlaten", zo wordt de Oostenrijker geciteerd, die direct aangeeft er helemaal gerust op te zijn dat Verstappen voorlopig geen plannen heeft.

"Er zou een heleboel moeten gebeuren (en intern mis moeten gaan, red.). Bovendien is Max nog altijd geen Mercedes-fan", waarmee Marko direct ook lijkt te zeggen dat Mercedes de meest logische uitwijkmogelijkheid zou zijn.

Aangenomen wordt dat één van de clausules betrekking heeft op de positie waarop Red Bull finisht in de strijd om het constructeurskampioenschap. Naar verluidt moet Red Bull bij de eerste drie teams finishen. Slaagt het team daar niet in, dan zou Verstappen ervoor kunnen kiezen met andere teams in gesprek te gaan.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem