Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko duidelijk over salarisverhoging Verstappen: "Er komt een keer een einde aan"

Max Verstappen gaat de komende weken onderhandelen met Red Bull over een contractverlenging, dat bevestigt Helmut Marko. De regerend wereldkampioen zal er qua salaris in ieder geval niet veel op vooruit gaan, dat laat de Red Bull-adviseur alvast weten.

Red Bull wil, met de grootse veranderingen binnen de Formule 1, zorgen voor meer zekerheid binnen het team. Helmut Marko legt uit dat er veel contracten worden verlengd, zodat er de nodige continuïteit is binnen het team. Hiermee is het team van Max Verstappen en Sergio Perez verzekerd van de juiste mankracht voor de komende seizoenen, iets wat volgens Marko belangrijker is dan 'het kijken naar hoe geweldig de data voor volgend jaar is', zo legt hij uit in gesprek met Autorevue. "Daar geef ik namelijk allang niets meer om. Ik kijk alleen naar de progressie die wij boeken, en die is significant. We staan bekend om het feit dat we snel een topteam kunnen worden, mochten we dat in het begin nog niet helemaal zijn. We hebben Adrian Newey die weer ongelooflijk hard zijn best doet. Ook zijn we bezig om alle contracten te verlengen met vijf jaar, om zo de continuïteit binnen Red Bull te waarborgen."

Ook contractverlenging voor Verstappen?

Verstappen liet eerder al weten zijn samenwerking met Red Bull graag te willen verlengen. "We gaan de komende weken in gesprek met Max", bevestigt Marko. "Zijn manager was moeilijk te benaderen omdat zijn zoon en Jos Verstappen bij de 24-uursrace in Dubai waren." Marko neemt rustig de tijd voor een verlenging. De man uit Graz is niet bang dat Verstappen overstapt naar een ander team, en al helemaal niet naar Mercedes. Ook niet als Lewis Hamilton ineens stopt. "Ik geloof niet dat Max dan overstapt. De gebeurtenissen in Silverstone hebben echt scheuren achtergelaten (in de relatie met Mercedes, red.), vooral bij Jos. Ik denk dat hij daardoor minder bereid is om over te stappen. En veel duurder kan het toch niet worden", lacht Marko, doelend op het salaris van de Nederlander. Naar schatting verdiende Verstappen in zijn kampioensjaar 25 miljoen euro, exclusief alle bonussen voor het winnen van races en natuurlijk voor de wereldtitel. De Limburger heeft nog een contract tot en met 2023, maar deze wordt waarschijnlijk al snel verlengd. Qua salaris zal hij er niet enorm op vooruit gaan, zo benadrukt Marko. "Met Verstappen zitten we al dicht bij de grens. Er komt een keer een einde aan."

Viaplay
x
Max Horner schept duidelijkheid over Newey-clausule in contract Verstappen