Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

"Marko is hard, maar hij begrijpt F1-coureurs juist als geen ander"

Helmut Marko staat bekend als een uitgesproken figuur in de Formule 1-paddock, en als iemand die zijn eigen manier van communiceren heeft. Daar is Red Bull-coureur Alexander Albon het afgelopen jaar zelf achter gekomen, toen hij meer en meer met de teamadviseur te maken kreeg.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Eén van de grootste verrassingen van dit Formule 1-seizoen is de promotie van Alexander Albon naar Red Bull. Met slechts 12 GP's als ervaring mocht hij het stoeltje overnemen van de tegenvallende Pierre Gasly. In de Formule 1-podcast Beyond the Grid legt Albon uit hoe zijn gesprek verliep met Helmut Marko, toen hij te horen kreeg dat hij teamgenoot zou worden van Max Verstappen.

"Tijdens de zomerstop ging ik naar Oostenrijk om met Marko bij te praten, over hoe het jaar ging. Het was een casual gesprek, totdat hij op het einde ineens zei: 'Trouwens, dit is wat er gaat gebeuren.' Dan ben je ineens erg verbaasd. Nadat ik nog vroeg of het echt ging gebeuren, zei Marko tot slot: 'Tot volgende week in Spa'."

Albon had de mededeling van de Oostenrijker totaal niet verwacht, vervolgt hij. "Het was echt out of the blue. Ik vind dr. Marko sowieso erg moeilijk te peilen. Ik weet nooit wanneer hij een grapje maakt of niet. Hij heeft zeker een grappige kant, maar het is lastig om te begrijpen welke kant welke is."

Marko heeft een direct karakter en wordt niet gezien als iemand die snel een arm om de schouder van een coureur slaat. Volgens Albon betekent dat echter niet dat hij zich moeilijk kan verplaatsen in een coureur: "Ik denk dat hij ons als coureurs beter begrijpt dan men denkt, hij laat het alleen niet zien. Helmut Marko is namelijk een échte racer, maar wel een hele harde."

1 reactie

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari