Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Jammer dat Leclerc en Ferrari altijd fouten maken"

Helmut Marko wil natuurlijk het liefst dat Red Bull de overwinning in de Formule 1 binnensleept, maar tegelijkertijd baalt hij wel van het feit dat er bij de concurrent veel fouten worden gemaakt.

Charles Leclerc maakte tijdens de Grand Prix van Frankrijk een kostbare fout, waarna de leider in de wedstrijd genoegen moest nemen met nul punten in het kampioenschap. Hij viel uit nadat hij spinde en in de bandenstapel belandde. Max Verstappen won de race en liep hierdoor opnieuw uit in het Formule 1-kampioenschap. Red Bull-adviseur Helmut Marko is hier natuurlijk blij mee en legde aan OE24 uit dat ze met een gerust hart de zomerstop in kunnen gaan als ze ook GP van Hongarije winnen. Toch baalt hij wel enigszins van de uitvalbeurten bij Ferrari. "Vanuit sportief oogpunt kunnen wij elkaar vinden. Het is wel jammer dat Leclerc en Ferrari altijd fouten maken in gevecht met ons." De strijd tussen Ferrari en Red Bull blijft volgens Marko sportief, iets wat in 2021 wel anders was. Verstappen en Lewis Hamilton namen het tegen elkaar op en Red Bull en Mercedes waren niet bepaald elkaars vrienden. "Bij Mercedes wordt alles altijd wat politieker", weet ook Marko.

Marko: "We hebben de snelste coureur tot 2028"

Als Red Bull-adviseur is Marko zeer belangrijk binnen het team. In Hongarije geeft de 79-jarige man uit Graz een update over zijn werkzaamheden bij de Oostenrijkse renstal. "Ik ben nog steeds zeer gepassioneerd en ik voel mij jonger dan ik daadwerkelijk ben. We staan er goed voor en we hebben met Max de snelste coureur onder contract tot en met 2028." "Ons team staat voor continuïteit. De belangrijkste personen werken al een hele lange tijd bij ons. Ik ben er naar verwachting zelf nog tot en met 2025, tot dan rijden we nog met de huidige reglementen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten